Jysk is begonnen met de belevering van winkels in Nederland en België vanuit het nieuwe distributiecentrum in Lelystad. In het tijdelijke onderkomen liggen de 500 bestverkopende producten van de Deense retailer opgeslagen.

Jysk verwelkomde afgelopen november de eerste container in Lelystad. Sindsdien leegden medewerkers al honderden containers, die rechtstreeks vanuit de leveranciers in de naastgelegen Flevokust Haven arriveerden.
Inmiddels is het 60.000 vierkante meter tellende distributiecentrum bijna helemaal gevuld. Het gaat vooral om tuinartikelen voor het outdoorseizoen dat deze maand bij Jysk van start is gegaan.


Verdere groei

De eerste volle vrachtwagens vertrokken na de officiële opening richting de ruim 150 winkels in Nederland en België. "De start van ons nieuwe distributiecentrum verloopt vlekkeloos. Dit is een grote stap in de verdere groei van Jysk in Nederland en België", zegt Country Director Frank Christant.


Dichter bij de klant

Dankzij de opening van het tijdelijke distributiecentrum in Lelystad verkleint JYSK de CO2-voetafdruk. Voorheen kwamen alle leveringen namelijk uit het distributiecentrum in het Deense Uldum. "Doordat we nu dichter bij de klant zijn besparen we veel vrachtwagenkilometers", zegt Stoyan Lolev, operations manager van Jysk in Lelystad.
Daarnaast zijn de leveringen veel stabieler. "We kunnen beter voorspellen wanneer we gaan leveren aan de winkels. Daardoor kunnen we ook klanten beter informeren wanneer ze hun bestelling kunnen verwachten", aldus Lolev.
Het distributiecentrum in Lelystad biedt momenteel werk aan ongeveer 65 mensen. De Deense retailer is nog op zoek naar meer logistiek medewerkers.


Bouw eigen distributiecentrum

Jysk huurt het gebouw van de Europese projectontwikkelaar MG Real Estate tot de bouw van het eigen distributiecentrum op het naastgelegen terrein is afgerond. Dit distributiecentrum wordt nog veel groter en efficiënter en biedt straks werk aan 250 tot 350 mensen.
Het bouwproces van het eigen distributiecentrum lag de afgelopen maanden stil vanwege de gestegen prijzen. Inmiddels loopt er een nieuwe aanbestedingsprocedure. Jysk wil de bouw zo snel mogelijk hervatten.

Lees ook: Jysk ontvangt eerste containers in tijdelijk distributiecentrum Lelystad