De organisaties die gaan samenwerken zijn: Gilde Opleidingen, Vista College, Vakschool Logistiek Limburg (samenwerkende bedrijven). Zo veel mogelijk bedrijven die vallen onder de cao beroepsgoederenvervoer kunnen zich aansluiten.

Gegarandeerd een leerwerkplek

Woordvoerder van de gezamenlijke organisaties: “De nieuwe Vakschool Logistiek Limburg zal enorm bijdragen aan het enthousiasmeren van jongeren voor een loopbaan in onze sector. Wie hier met een opleiding begint, krijgt gegarandeerd een leerwerkplek. Door de onderwijs en bedrijfsleven nauw op elkaar aan te sluiten in de praktijk, verwachten wij minder voortijdige schoolverlaters én beter opgeleide toekomstige medewerkers. Dat is winst voor de bedrijven, de scholen én de studenten!"

Onderwijsinnovatie in de regio


BBL- studenten uit de regio, die logistiek medewerker of Chauffeur Wegvervoer willen worden, zijn vanaf het schooljaar 2023/2024 welkom. Zij gaan één dag naar school gaan en 4 dagen werken op een leerbedrijf. De docenten van de ROC’s verzorgen de lessen. De bedrijven, verenigd in de Vakschool Logistiek Limburg, zullen het onderwijs faciliteren met gastlessen, excursies, materialen en kennis. Het doel is dat het onderwijs maximaal aansluit op de praktijk. 

De leerlingen komen in dienst bij STL. Ze worden gedetacheerd bij de deelnemende bedrijven. Ze krijgen betaald volgens de cao-beroepsgoederenvervoer en leren in de praktijk het vak logistiek medewerker. Studenten kunnen zich aanmelden via de websites van de genoemde ROC’s of STL.

Werkgever voor BBL-leerlingen


Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) heeft het Convenant Vakschool Logistiek  Limburg afgesloten op verzoek van werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN). STL is de grootste werkgever voor BBL-leerlingen in Nederland. De organisatie helpt leerlingen bij hun keuze en begeleidt leerlingen bij hun hele werk- en leertraject.

Ook de detachering van BBL-leerlingen bij de leerbedrijven wordt geregeld door STL. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door het opleidingsfonds voor de sector SOOB in opdracht van werkgeversorganisaties TLN en VVT en de vakbonden FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen.

Lees ook: DSV geeft les op het Scheepvaart & Transport College in Rotterdam