Sinds eind jaren '90 heeft LoadLok de Frigo en Cool Series (voorheen bekend als Frigowall en Tempwall) ontwikkeld. Naar eigen zeggen gewaardeerd door wagenparkbeheerders vanwege de duurzaamheid en hoge isolatiewaarden in combinatie met de laagste hoogtebeperking in de markt.

Compatibel

LoadLok's laatste innovatie in multitemptransport is de IsoLok Frigo58 SmartLift CS. De IsoLok oplossing is compatibel gemaakt voor bestaande trailers van Schmitz Cargobull koelopleggers. De voordelen:
•             onderhoudsvrije, roestvrij stalen spiraalveer;
•             compatibel voor Schmitz Cargobull – compatibel met bestaande rails;
•             bespaart tot 40%* op energieverbruik;
•             tot 100 kg lichter dan standaard-oplossing;
•             laagste hoogtebeperking (135 mm) in combinatie met de hoogste isolatieprestaties (0,58 w/m2K).

Verkleint het geconditioneerde compartiment

Zonder aanpassingen aan de oplegger kan de IsoLok Frigo58 SmartLift CS eenvoudig in het aluminium hoekprofiel worden gemonteerd. Deze oplossing helpt om het geconditioneerde compartiment te verkleinen. Zo hebben wagenparkbeheerders direct een gewichtsbesparing van 100 kg. Dankzij de 'Clever Panel Technology' kunnen gebruikers met deze oplossing meer dan 40% besparen op hun energieverbruik. Doordat het geconditioneerde compartiment wordt verkleind, biedt dit de mogelijkheid om droge of gekoelde producten te vervoeren in de resterende ruimte. Optioneel ook verkrijgbaar in een dubbele laadvloer uitvoering.

SmartLift balancer systeem

De ingenieurs van LoadLok hebben ook de SmartLift balancer herontwikkeld om deze compatibel te maken met de Schmitz Cargobull track. Balancers worden gebruikt om het gewicht van de tussenwand te dragen in open en gesloten stand en het eenvoudig over de lengterichting te verplaatsen in het voertuig. Het is uitgerust met een onderhoudsvrije stalen spiraalveer in een roestvrijstalen behuizing en kan plug & play worden geïnstalleerd.

Eelco Noort, product manager multitemp: "Het productaanbod van LoadLok gaat verder dan de standaardoplossingen. Als de gebruiker specifieke wensen heeft die niet in de productlijn zitten, denkt LoadLok graag mee om op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen. We hebben het breedste assortiment in 'Clever Panel Technology' en 'Clever Foam Technology' oplossingen die hoog scoren in isolatiewaarden, duurzaamheid, ergonomie & gewicht - gecombineerd met de laagste laadhoogtebeperking in de markt."

In 2024 en daarna blijft LoadLok werken aan nieuwe ontwikkelingen om klanten verder te helpen hun efficiëntie in de koudeketen te maximaliseren. Ga voor meer informatie over LoadLok's multitemp oplossingen naar www.loadlok.com.

* Gebaseerd op gemiddeld 50% vracht over de dag, berekend door Wageningen University of Research (WUR NL www.wur.nl).

Lees ook: Prins Transport ontwikkelt innovatief ladingzekeringssysteem