De Stichting Groot Verzet Tegen Kanker is opgericht in 2007 naar aanleiding van de inmiddels overleden René Gaastra. Een gezonde dertiger die in dat jaar onverwacht getroffen werd door een hersentumor. Hij vroeg medesporters of zij hem en KWF Kankerbestrijding wilden steunen door de Mont-Ventoux in Frankrijk op te fietsen. Maar liefst 45 deelnemers gaven gehoor aan zijn oproep. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks event met deelname van enkele honderden wandelaars en fietsers. Ook dit jaar vindt het event weer plaats en wel op donderdag 7 en vrijdag 8 september 2023. De opbrengst gaat voor 50% naar KWF Kankerbestrijding en voor 50% naar lokale goede doelen naar keuze die een relatie hebben met de ziekte.

Zelfstandig ondernemer in supermarkt logistiek

René Westerhof is zelfstandig transportondernemer en rijdt in opdracht van enkele grotere vervoerders die actief zijn in het supermarkt logistiek. Dagelijks is hij met zijn vrachtauto actief in het bevoorraden van supermarkten van onder andere Albert Heijn en Jumbo.

Opvallende promotietrailer

Met zijn blanco trailer wilde hij iets anders doen dan gebruikelijk: een bijdrage leveren aan een goed doel dat bij hem past. Via zijn zakelijke relatie Albert Kort, werkzaam bij Transport en Logistiek Nederland en tevens vrijwilliger bij stichting Groot Verzet Tegen Kanker, is hij in contact gekomen met deze stichting en samen met zijn collega-ondernemer Peter Gerding hebben ze een in het oog springende promotietrailer op de weg gezet. Van welke positie je de trailer ook bekijkt, het wordt al snel duidelijk waarover het gaat. Zowel de Stichting Groot Verzet Tegen Kanker als beide ondernemers zijn trots op het eindresultaat dat op 11 mei de weg op ging.