De prijsuitreiking vond plaats op woensdagavond 25 oktober 2023 in Kasteel Maurick te Vught en werd bijgewoond door leiders en experts uit de logistieke sector. Tijdens het evenement presenteerden Trans.eu en Tempo Team samen met Quooker inspirerende inzichten in logistiek en talentontwikkeling.

Strategische kracht

Rituals heeft haar supply chain omgevormd tot een strategische drijvende kracht achter de expansie en groei van het bedrijf. Met een jaarlijkse omzetgroei van 300 miljoen euro en een wereldwijde aanwezigheid in meer dan 36 landen, heeft het bedrijf bewezen dat supply chain management de sleutel is tot succes. Rituals opent gemiddeld elke week vier nieuwe winkels ergens ter wereld, en de visie van de directie is dat de supply chain nooit een belemmering mag vormen voor groei.

De onderscheidende principes van Rituals omvatten een lange-termijnvisie op groei en robuustheid, samenwerking met leveranciers, gebruik van dual sourcing en geavanceerde automatisering. De organisatie richt zich ook op het aantrekken en ontwikkelen van jong talent en is toegewijd aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid.

Voorbeeld

"Rituals heeft bewezen dat logistiek een strategische enabler kan zijn voor een bedrijf. Haar benadering van supply chain heeft gediend als een model voor andere spelers in de markt," aldus de juryvoorzitter, Prof. dr. J. van Hillegersberg.  Rituals heeft de Nederlandse Logistiekprijs verdiend door zich te richten op innovatie, klantgerichtheid, kosteneffectiviteit, aandacht voor mensen en bewezen implementatie van logistieke verbeteringen. Het bedrijf is niet alleen een voorbeeld voor Nederland, maar ook voor de wereldwijde logistieke gemeenschap.

Winnaars

De Nederlandse Logistiekprijs wordt jaarlijks toegekend aan bedrijven die uitzonderlijke logistieke innovaties hebben geïmplementeerd. Eerdere winnaars zijn onder meer Grolsch, Wehkamp, IBM, en Picnic. Rituals treedt nu toe tot dit indrukwekkende gezelschap als een voorbeeld van logistieke excellentie.