Maar liefst 41 procent van de professionals geeft aan dat het niet kunnen vinden van beschikbaar logistiek personeel de grootste personele uitdaging is voor de komende vijf jaar. In hetzelfde rijtje wordt ook de vergrijzing en de bijkomende uitstroom (33%) genoemd. De sectoren die de grootste personele uitdagingen ondervinden, zijn de transport (44%) en distributie (27%).

Inzetten op werving

Organisaties voelen de urgentie rondom deze kwestie en zetten inmiddels vol in op het oplossen van het personeelstekort. Dat wordt voornamelijk gedaan door nieuwe medewerkers aan boord te brengen. Eén op de drie organisaties (34%) investeert in wervingsadvertenties en 22 procent heeft een recruiter in de arm genomen. Tegelijkertijd lijken organisaties te beseffen dat meer personeel niet de enige oplossing is: 18% geeft aan dat zijn werkgever een grotere focus heeft op het verhogen van de productiviteit van medewerkers.

Beter imago

Wanneer we werkenden vragen waar volgens hen de oplossing voor het personeelstekort in de sector ligt, geven ze aan dat het algemene beeld van de logistieke sector een probleem is. Maar liefst een kwart van de professionals (24%) vindt namelijk dat er gewerkt moet worden aan het imago. Als oplossing voor het personeelstekort ziet men ook heil in meer investeren in werving en selectie (24%). Tot slot vinden logistiek professionals dat er een slag te maken is in de genderdiversiteit van de sector: 23 procent denkt dat het aantrekken van meer vrouwen een oplossing kan zijn.

Uitdaging

Leonie Gorissen, directeur Nederland bij Protime: “Krapte op de arbeidsmarkt is in veel sectoren een probleem, zo ook in de logistieke sector. Wij zien dit ook terug bij onze klanten. Bedrijven hebben een uitdaging in het rondkrijgen van hun rooster, waardoor er weer extra druk op de schouders van het bestaande personeel komt te liggen. Hier moeten werkgevers scherp op zijn. Het aantal logistiek medewerkers is schaars, daarom wil je waardevolle medewerkers niet verliezen aan bijvoorbeeld een te hoge werkdruk. Dus hoeveel aandacht er ook gaat richting het aantrekken van nieuw personeel, verlies de focus op het werkgeluk van de huidige medewerker niet uit het oog. Optimaliseer het werkklimaat in jouw bedrijf en bouw op die manier aan een sterk en toekomstbestendig team.”

Lees ook: Medewerkers boeien en binden? Goed contact is de basis