Stoker was volgens de jury zich constant bewust van zijn omgeving, de rust zelve en voerde de finale opdrachten perfect uit. “Ik had het niet verwacht. Eigenlijk ben ik gewoon sprakeloos. Dit is een ontzettend grote eer”, reageerde Stoker, beroepschauffeur bij Kivits Drunen. Na vijf proeven waren er slechts drie finalisten overgebleven. Op het finale-parkoers werd behendigheid gekoppeld aan veiligheid. Op dat onderdeel bleef Stoker zijn concurrenten voor.

NK Veiligste Chauffeur hoogtepunt

Het NK Veiligste Chauffeur vormde het hoogtepunt van de TVM Awards, de naam van het veiligheidsprogramma van TVM verzekeringen. De voornaamste doelstelling van de TVM Awards is het creëren van meer bewustwording voor veilig rijgedrag onder alle weggebruikers en zodoende een bijdrage te leveren aan de transport- en verkeersveiligheid in Nederland. Uit handen van Michel Verwoest, ceo bij TVM verzekeringen, ontving Stoker de TVM Award die hoort bij het NK Veiligste Chauffeur.

Ridder-award

Naast het NK Veiligste Chauffeur werden er zes andere TVM Awards uitgereikt aan een beroepschauffeur (Ridder) en transportondernemingen. 

ridder 2022
Kevin van der Velde (winnaar TVM Award Ridder 2022) met naast hem de ambassadeurs van de TVM Awards.

De TVM Award Ridder werd uitgereikt aan Kevin van der Velde uit Damwoude. De vrachtwagenchauffeur van transportbedrijf A. Hak zette eerder dit jaar zijn truck dwars over rijbaan op de A32 om een slachtoffer van een ongeval te helpen. Hiermee voorkwam hij erger leed.

Kijk hier voor de winnaars van de andere TVM Awards.