Op 6 april 2021 zal de truckfabrikant de evolutie van de Renault Trucks T in 2021 onthullen in de videogame Euro Truck Simulator 2, de simulatievideogame voor vrachtwagens. Het exterieurdesign, de chauffeurspositie en de cabine-indeling worden allemaal aangepast en alles kan virtueel worden getest in de game.

Grootste Renault Trucks-evolutie sinds 2013

In 2021 vernieuwt Renault Trucks zijn leveringsprogramma voor langeafstandstransport (T High en T) en voor de bouw (C en K). Dit is volgens de Franse vrachtautofabrikant de meest ingrijpende ontwikkeling sinds de totale vernieuwing van de gehele range door de fabrikant in 2013.

Voor het leef- en rijcomfort van de chauffeurs heeft Renault Trucks naar eigen zeggen belangrijke verbeteringen doorgevoerd, onder meer op het gebied van rijcomfort en van het leefcomfort aan boord. Een hoog veiligheidsniveau voor chauffeurs en weggebruikers stond ook centraal bij de ontwikkeling van de Renault Trucks T-, C- en K-ranges. Verder meldt de fabrikant dat voor de klanten de productiviteit van de voertuigen is verbeterd, met een nog lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot, en een hogere beschikbaarheid (uptime) van de voertuigen, met name dankzij de bijbehorende predict-contracten voor voorspellend onderhoud.

Achter het stuur van een T

Op dinsdag 6 april 2021 kunnen belangstellenden plaatsnemen in de cabine van de Renault Trucks T en T High 2021, de nieuwe ergonomie van de chauffeurscabine testen en het comfort van de truck beoordelen, in stedelijke gebieden, op regionale wegen of op snelwegen. Hiervoor moet worden ingelogd op de pc-game Euro Truck Simulator 2, die wereldwijd door meer dan 9 miljoen spelers wordt gespeeld. Rijervaringen kunnen worden gedeeld via de hashtag #renaulttrucksevolution op sociale netwerken.

Gamecommunity Euro Truck Simulator 2

Bovendien zal de Euro Truck Simulator 2-gamecommunity vanaf 29 maart 2021 de Renault Trucks T 2021 zien staan, verborgen onder een rood doek, voor de Renault-dealers in de game. In afwachting van het oplichten van het doek biedt de truckfabrikant op de sociale netwerken wedstrijden aan, waarbij vele prijzen te winnen zijn via de hashtag #renaulttrucksevolutioniscoming.

Kijk hieronder hoe de nieuwe T virtueel kan worden getest: