UTS Verkroost – actief op het gebied van facilitaire logistiek en met name van verhuizingen – voegt binnenkort ook een Renault Master Z.E. aan het wagenpark toe. Beide voertuigen worden ingezet voor logistieke activiteiten op het gebied van de ‘last mile’, verhuizingen en technische distributie.

Elektrisch rijden met Renault

“We willen ons graag inzetten voor een betere wereld en ook onze klanten verwachten van ons dat wij verduurzamen”, vertelt Gert-Jan Willems, eigenaar van UTS Verkroost. “Omdat we vooral lokaal werken, is elektrisch rijden voor ons geschikt. Door nu al in te spelen op zero-emissie willen we graag koploper blijven in onze markt.” Naast een reductie van de uitstoot hebben de elektrische voertuigen als bijkomend voordeel dat ze erg stil zijn, wat de uitvoering in binnenstedelijke gebieden ten goede komt. 

UTS Verkroost gaat pionieren en proberen

De Renault D Wide Z.E. is uitgerust met vier accupakketten die samen een vermogen hebben van 265 kWh. De Renault Master Z.E. is uitgerust als een bakwagen met laadklep. “Het wordt voor ons pionieren en proberen”, zegt Tom Willems, zoon en opvolger van Gert-Jan Willems. “Omdat de actieradius beperkter is dan die van dieselvoertuigen en vanwege de laadcapaciteit onderweg zullen onze planners zich bewust moeten zijn op welke opdrachten deze voertuigen ingezet worden. Ook onze accountmanagers en chauffeurs hebben in deze een belangrijke rol om hierin mee te denken en te doen.”

Duurzame optie 

Op dit moment heeft UTS Verkroost drie laadpalen waaraan de voertuigen opgeladen kunnen worden. “We zijn in gesprek met de verhuurder van ons pand voor het aanleggen van zonnepanelen, zodat we zelf onze stroom opwekken”, vertelt Tom Willems. “En in een later stadium mogelijk een batterij voor de opslag van stroom. We hopen met deze stap ook andere bedrijven aan te zetten tot elektrificatie van het wagenpark. Hoe sneller we overstappen op deze ontwikkeling hoe beter. Onze klanten zullen hier erg blij mee zijn, omdat we hiermee een duurzame optie aanbieden.”

Het wagenpark van UTS Verkroost bestaat voornamelijk uit Renault-trucks en -bedrijfswagens. Tom Willems: “De service is goed en ook de kwaliteit van het materiaal spreekt aan. Een groot voordeel voor ons is dat BAS Truck Center Nijmegen bij ons op het bedrijventerrein is gevestigd en ruime openingstijden heeft, waardoor we er altijd snel terechtkunnen.”

Lees ook:
Visser Duiven heeft vertrouwen in elektrisch rijden, maar ziet ook de extra kosten
Acht bedrijven uit Gelderland doen mee aan een proef samen met Renault Trucks om vier weken te rijden met een elektrische 16 tons-Renault D 4x2-bakwagen. Marcel Visser van Visser Duiven is enthousiast over elektrisch rijden, al zijn er wél aandachtspunten.