Het hart van Geurts ligt niet alleen bij bomen en de verzorging daarvan. Ook Scania heeft altijd een speciaal plekje bij hem. De ondernemer hoefde dan ook niet lang na te denken toen hij vijf jaar geleden voor zijn bedrijf in boomverzorging en groenonderhoud op zoek ging naar een truck. “Voor mij was het zo klaar als een klontje”, vertelt hij. “Ook dat het een V8 moest worden, dat rijdt heel comfortabel. En de beleving… Dat is iets wat altijd blijft prikkelen.”

De ene Scania V8 voor de andere

Ter vervanging van de eerste nam het Limburgse bedrijf onlangs een nieuwe Scania in gebruik, ook een achtcilinder. De 6x2 truck met 530 pk-motor is voorzien van onder andere voor een fraai lederen interieur, koelkast, dubbele PTO, 10-tonsvooras en omvormer. De haakarm en kraan werden geplaatst door RN Transporttechniek in Veldhoven. “Met een afneembare kraan ben je, wanneer je maar één auto hebt, net iets flexibeler dan met een vaste”, verklaart Geurts de aanschaf van de Palfinger Epsilon-autolaadkraan.

Extra paar ogen

Ook werden er extra lampen en camera’s gemonteerd, die volgens Geurts vooral in stedelijke gebieden geen overbodige luxe zijn. “In steden als Düsseldorf en Mönchengladbach, waar we veel komen, is ieder extra paar ogen welkom. Met de camera’s hebben we veel meer overzicht.” Geurts heeft de camera's tevens nodig voor het af- en ophangen van de kraan.

Lees ook: Een V8 is zo gek nog niet

De bullbar, koplamproosters en donkergroene kleur, waarmee de containerauto naadloos in zijn omgeving opgaat, geven de R-serie een stoer uiterlijk. De Scania is precies geworden zoals Geurts in zijn hoofd had. “Een nieuwe truck is niet iets wat je iedere dag koopt. Zeker niet wanneer je er relatief weinig kilometers mee maakt, zoals ik. Juist daarom wilde ik het goed aanpakken.”

Uit de hand gelopen hobby

Geurts heeft, zoals hij het zelf omschrijft, een bijzondere loopbaan achter de rug. Als 16-jarige jongen start hij als designer van websites en logo’s, terwijl hij ’s nachts vrachtwagens laadt en lost bij een transportbedrijf. Na een overstap naar het internationaal transport komt hij toevallig in aanraking met de bomenwereld. Een zaag is snel gekocht en wanneer die hobby uit de hand loopt, richt hij een eigen bedrijf op. In eerste instantie naast zijn baan als chauffeur, maar als dat niet meer te combineren is, gaat hij er helemaal voor. Geurts Boom & Groen verzorgt en rooit bomen in Nederlandse en Duitse stedelijke gebieden in opdracht van overheidsinstanties en bedrijven en in mindere mate voor particulieren.