Deutsche Post DHL Group en Volvo Trucks breiden hun bestaande samenwerking verder uit om de introductie van zwaardere elektrische trucks voor regionaal transport in Europa te versnellen. De getekende intentieverklaring omvat veertig elektrische trucks van het model Volvo FE en Volvo FL, die zullen worden gebruikt voor pakketleveringen in steden. De specifieke landen en routes moeten nog worden bepaald. Elektrische vrachtwagens voor langere routes maken ook deel uit van de scope en DHL heeft besloten om Volvo-trucks te gaan gebruiken voor regionaal transport, te beginnen met vier Volvo FM Electric-trucks in Groot-Brittannië.

DHL gaat voor groen 

De eerste vrachtwagens zijn al besteld, zes door DHL Parcel UK en twee door DHL Freight. Dit zal resulteren in een jaarlijkse besparing van bijna 600 ton CO2 en bijna 225.000 liter diesel voor Deutsche Post DHL Group. “We zetten ons in om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van klanten naar groene en duurzame oplossingen en ons langetermijndoel van nettonulemissie in 2050 te bereiken”, vertelt Pablo Ciano, executive vice president Corporate Development bij Deutsche Post DHL Group. “Als logistiek dienstverlener is verduurzaming van ons wagenpark een belangrijke aanleiding om CO2-uitstoot te beperken. Verschillende van onze divisies zullen profiteren van deze overeenkomst met Volvo Trucks.”

Positieve ervaringen met elektrische Volvo-trucks

Een belangrijke factor in de beslissing van het logistieke bedrijf om de overgang naar emissievrije voertuigen op te voeren, is de positieve ervaring die het heeft met het gebruik van elektrische Volvo-trucks in verschillende Europese landen. Zo wordt sinds november 2020 in Londen een Volvo FL Electric ingezet voor het leveren van last mile-zendingen aan het winkelgebied West End. Het voertuig was de allereerste volledig elektrische commerciële zwaardere vrachtwagen die werd gebruikt voor stadslogistiek in Groot-Brittannië. En ook in Nederland rijden sinds december 2021 drie Volvo’s FL Electric voor DHL Parcel. Deze voertuigen worden ingezet voor zakelijke klanten van DHL in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

“DHL is een belangrijke wereldwijde logistieke dienstverlener die zich inzet om zijn impact op de klimaatverandering te verminderen”, reageert Volvo Trucks-president Roger Alm. “Samen kunnen we het verschil maken en ik ben er trots op dat we zullen werken in de geest van partnerschap, gericht op het bereiken van onze op wetenschap gebaseerde doelen om onze klimaatimpact te verminderen.”

Volvo-maatwerk voor DHL

De samenwerking omvat de adoptie van nieuwe Volvo-technologieën en gezamenlijke ontwikkelingsactiviteiten op het gebied van elektrificatie. De overeenkomst omvat ook een analyse door Volvo Trucks van de transportactiviteiten van DHL, met als uiteindelijke doel een succesvolle implementatie van elektrische transportoplossingen op maat.