Nico Mooij, directeur van Mooij Forwarding & Logistics uit Milsbeek, is enthousiast over de vijf Talson TGG Mega-opleggers die hij onlangs in gebruik heeft genomen. De trailers hebben een inwendige hoogte van 2.970 millimeter over de gehele lengte en zijn uitgerust met het Talfix-systeem: 3 millimeter dikke platen van geanodiseerd aluminium met ophanggaten over de gehele hoogte en lengte, aan beide zijwanden. 

Uitschuifbare draagbalken

Met behulp van uitschuifbare draagbalken creëert Mooij in enkele minuten een tweede laadvloer op elke gewenste hoogte en voor elk formaat goederen. De balken wegen ongeveer 9 kilo en zijn gemakkelijk hanteerbaar. Als ze niet in gebruik zijn, kunnen ze veilig en compact bij het kopschot worden ‘geparkeerd’. De balken zijn ook geschikt voor ladingzekering. Het laden en lossen gebeurt met een stapelaar.

Europallets met volumegoederen

Het Talfix-systeem is in de jaren tachtig ontwikkeld als ophangsysteem voor hangend-confectievervoer. Het multifunctionele systeem met 10.000 gaten maakt het mogelijk om verschillende typen lading in één oplegger te laden. Het multifunctionele gebruik van de oplegger verhoogt de transportefficiency. 

De Talson TGG Mega heeft een zelfdragende aluminium carrosserie. Bij deze constructie ontbreekt het chassis en is de vloer geïntegreerd met hulpframes voor kingpin, steunpoten en achterassen. Het voertuig is luchtgeveerd en heeft 9-tons BPW-assen voorzien van 19,5 inch-velgen en banden in de maat 445/50 R19,5.

Mooij is inmiddels acht jaar klant van Talson en zeer tevreden over de kwaliteit. “Wij gebruiken dit dubbelelaadvloerconcept in ons Europese transportnetwerk. Wij rijden allerlei volumegoederen, van blikjes tot ziekenhuisbedden en pallets met onder andere automotiveproducten. Europallets of andere formaten, met het Talfix-systeem kan het allemaal.“