AB Texel Group heeft 25 nieuwe Mercedessen-Benz Actros toegevoegd aan het wagenpark. Alle trekkers zijn van het type Actros F 1848 LS: deze truck is door de ruime cabine en lage instap multi-inzetbaar. De trekkers komen in actie voor verschillende divisies van de transporteur en gaan rijden in zowel de Benelux als Duitsland. 

“Deze aflevering is een nieuwe en betekenisvolle stap in de jarenlange samenwerking tussen AB Texel Group en Daimler Truck Nederland”, zegt Dimitri van Dongen, keyaccountmanager bij Daimler Truck Nederland.

Actros voor frequent in- en uitstappen

De nieuwe Mercedes-Benz Actros F is een geschikte truck voor werk waarbij chauffeurs frequent in- en uitstappen. Van Dongen: “De Actros F is voorzien van een lage instap met drie treden. De trucks beschikken bovendien over Active Break Assist 5 en Predictive Powertrain Control. Dit, samen met het lage brandstofverbruik, maakt dit tot een van de veiligste en zuinigste trucks op de markt.”

Lees ook: Productie eActros nieuwe mijlpaal voor Mercedes-Benz Trucks

Alle Actrossen in de nieuwe vloot van AB Texel Group zijn voorzien van een multimediacockpit, een standairco en de sterkste AGM-accu’s.

Rijden voor meerdere divisies

De nieuwe trucks gaan rijden voor verschillende divisies van het transportbedrijf. “Onze klant zet de Actros F in voor een groot deel van hun dienstenpalet”, weet Van Dongen. “Zo gaan er vijf trucks rijden met losgestorte agrarische producten. Nog eens vijf zien we ook terug in het agrarisch transport, maar die zijn voorzien van een PTO. Deze trucks trekken namelijk een oplegger uitgerust met de zogenaamde walking floor: een efficiënte manier om laden en lossen te vereenvoudigen. Ook gaan er vijf trucks rijden voor de veevoerdivisie van AB Texel Group. Deze transporteur is nu met Combex bovendien actief in de bouwlogistiek: daar zet het tien van deze trucks voor in, speciaal geconfigureerd voor dit zware werk met onder andere een 8-tonsvooras.”

mercedes-benz actros f

Keuze voor Actros snel gemaakt

“Sinds het prille begin van AB Texel Group is Daimler Truck een heel trouwe leverancier en partner”, vertelt Piet Dubbeld, Procurement & CSR-manager bij AB Texel Group. “We kunnen steeds rekenen op meedenken, behulpzaamheid en korte lijntjes. De producten zijn daarbij zuinig, betrouwbaar en duurzaam. De keuze voor trucks van Mercedes-Benz was – mede omdat de Actros F zo geschikt is voor het type werk waarvoor we ze inzetten – dan ook snel gemaakt.”