Het ontwerp van deze compacte tridem aanhangwagen is gebaseerd op het concept van de OSDS-semidieplader uit het Nooteboom Smart-programma. Het kenmerkt zich door een sterk chassis gecombineerd met een laag eigen gewicht. Inclusief 3 meter hydraulisch bedienbare opritten bedraagt het leeggewicht circa 6.700 kilogram. Door de robuuste en toch lichtgewicht constructie kan het nuttig laadvermogen maximaal worden benut. Zo is het technisch laadvermogen van deze drieassige middenasaanhangwagen bij lage snelheid 33 ton en bij 90 km/u 25,8 ton. De lage laadvloerhoogte van 860 millimeter maakt deze aanhangwagen ook geschikt voor het vervoer van hoge ladingen, aldus Nooteboom.

Manoeuvreren op de bouwplaats

Het compacte design en de zelfsturende achteras moeten het voor de chauffeurs comfortabel maken om te manoeuvreren op krappe bouwplaatsen. Ook het achteruitrijden met deze ASDS-aanhangwagen gaat volgens de fabrikant gemakkelijk, omdat de zelfsturende naloopas automatisch geblokkeerd wordt. De luchtvering waarmee deze semidieplader standaard is uitgerust draagt bij aan het comfortabele weggedrag en biedt een hoogteslag van 200 millimeter.

nooteboom ASDS-33-03(EB)

Optiemogelijkheden Nooteboom

Voor de tridem middenasaanhangwagen semidieplader biedt Nooteboom een aantal optiemogelijkheden waarmee de klant de trailer naar eigen wens kan configureren. Denk hierbij aan zaken als afneembaar kopschot, liftas, laadvlakverbreding, rongen, opbergrek onderlaadvloer en breedtemarkeringsborden.