De transportdienst, die het bestaande aanbod van koelketendiensten in Italië, Hongarije, Polen, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk aanvult, speelt in op de groeiende behoeften van de klanten van de koerier in de Benelux. 

UPS Healthcare vervoert temperatuurgecontroleerd

Nu de zorgsector groeit en een trend toont van gespecialiseerde farmaceutische producten en biologische therapeutische geneesmiddelen – volgens UPS een snel evoluerende markt die in 2025 wereldwijd een waarde van € 370,14 miljard bereikt – worden precisie- en temperatuurgecontroleerde logistiek steeds belangrijker. De voertuigen van de nieuwe koelketenvloot van UPS zijn dan ook uitgerust met dubbele temperatuurcontrole voor transport bij temperaturen tussen 2 tot 8 °C en 15 tot 25 °C. De nieuwe koelketenvloot is gericht op het snel, efficiënt en kwalitatief leveren van gespecialiseerde farmaceutische producten en biologische therapeutische geneesmiddelen – waaronder vaccins, rDNA, en afgeleiden van bloed en plasma – aan groothandels, ziekenhuizen en apotheken in de Benelux.

Zendingen kunnen op de voet worden gevolgd, wat bedrijven helpt om betere beslissingen te nemen over risicobeheer en prestatieverbetering in hun toeleveringsketen.

Behoefte aan gespecialiseerd transport

UPS breidde in 2021 zijn campus in Roermond uit met dertig nieuwe vriezers, zo’n 1.900 koelpalletplaatsen en ongeveer 1.400 vriezerpalletplaatsen. Ook is een ‘freezer farm’ toegevoegd: vriezers met een ultralage temperatuur van -80 °C. 

Met de lancering van de actieve koelketenvloot ontwikkelt en innoveert UPS Healthcare zijn dienstverlening en speelt het in op de groeiende behoefte aan gespecialiseerd transport. “De afgelopen twee jaar hebben het belang van de gezondheidszorgsector zichtbaar gemaakt en de complexiteit van farmaceutische toeleveringsketens blootgelegd”, zegt Anouk Hesen, operations director UPS Healthcare West Europe. "Technologieën die end-to-endzichtbaarheid van locatie en temperatuur mogelijk maken, zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat patiëntkritieke producten worden afgeleverd waar ze moeten zijn, op het juiste moment en op de juiste temperatuur.”

De nieuwe vloot, die volgens UPS Healthcare wordt gereden door ervaren en getrainde chauffeurs binnen het strategisch ontwikkelde farmanetwerk van de koeriersdienst, biedt onder andere de mogelijkheid voor bezorging de volgende dag, distributie van deur tot deur en LTL-verzending (deelbezorging) in de Benelux.