De MAN TGX-zwaartransporttrekker is uitgerust met de 15,2 liter D38-motor met een maximumvermogen van 471 kW (640 pk) en een koppel van 3.000 Nm. Daarmee biedt de zescilinder de kracht en souplesse die Twan Bierings Transport nodig heeft in het zwaartransport, waarin het in Maarheeze gevestigde bedrijf is gespecialiseerd. De van oorsprong 8x4/4-trekker is door Wierda voorzien van een 10-tons vijfde as, voor een hogere schoteldruk en een maximumtreingewicht van 250 ton. 

Draaicirkel vijfassige MAN TGX

Ondanks de extra as is de draaicirkel gelijk aan de standaard 8x4, wat de wendbaarheid van de combinatie ten goede komt. De trekker is verder voorzien van een speciale zwaartransportversnellingsbak met WSK-koppelomvormer, een verzwaard chassis en het bekende rek achter de cabine, afgewerkt met door Wierda ontwikkelde zijfenders. De trekker is verder voorzien vele extra’s, waaronder standairco, laserverstralers en ledzwaailampen en flitsers in de grill, lederen bekleding met blauwe stiksels, magnetron en koffieapparaat, een draadloos camerasysteem en een luchtpistool in de cabine om deze woning op wielen schoon te houden. De opbouw is verzorgd door het aflevercentrum van Den Engelsen Bedrijfswagens in Eindhoven.

Chauffeurs mogen meekiezen

Twan Bierings Transport startte in 2005 met één auto en is inmiddels uitgegroeid tot een specialist in uitzonderlijk vervoer met 32 trucks en ruim veertig medewerkers. De chauffeurs hebben ook een stem in de keuze en uitvoering van de trucks, aldus Twan Bierings. “MAN is voor dit zware werk een uitstekende truck, met een ruime, comfortabele cabine en een sterke en zuinige aandrijflijn. Zo zijn de chauffeur én de vervoerder tevreden.”

man tgx met vijf assen

Volgens de ondernemer spelen de service en kwaliteit van Den Engelsen Bedrijfswagens ook een doorslaggevende rol. “Zeker in ons werk moet je altijd op de dealer kunnen rekenen. Bij de aanschaf en het kiezen van de juiste uitvoering, het afleverklaar maken en voor service en onderhoud.” De MAN-dealer levert binnenkort een tweede identieke auto af bij Bierings.