De ID. Buzz Cargo heeft een 77 kWh-accupakket dat een 150 kW sterke elektromotor met maximaal 310 Nm aan koppel. Aan een laadpaal wordt het accupakket opgeladen met een vermogen van 11 kW. De elektrische Volkswagen-bus kan snel worden opgeladen met een maximumlaadvermogen van 170 kW. In 30 minuten is het accupakket weer van 5 tot 80 procent opgeladen.

volkswagen introduceert id. buzz

Twee europallets in nieuwe Volkswagen-bus

De ID. Buzz Cargo is 4.712 millimeter lang en heeft een wielbasis van 2.988 millimeter. Op termijn volgen er tevens varianten met een verlengde wielbasis. De Volkswagen is er met twee of drie zitplaatsen voorin. Met een laadvermogen van 650 kilogram heeft de bedrijfswagen een laadvolume van 3,9 kuub, goed voor bijvoorbeeld twee europallets.

Duurzame mobiliteit

De volledig elektrische ID. Buzz vormt volgens Volkswagen het nieuwe gezicht van een intelligente, toekomstgerichte en duurzame vorm van mobiliteit. Met duurzaamheid als speerpunt zijn tal van onderdelen voor het interieur gemaakt van gerecyclede materialen. In de ID. Buzz worden geen leer of andere dierlijke materialen toegepast, maar stoffen die dezelfde luxe ‘touch and feel’ hebben.

id. buzz cargo twee europallets

ID. Buzz Cargo en zwermdata

De geavanceerde assistentiesystemen in de ID. Buzz Cargo vertrouwen op onder andere onderling verbonden technologieën. Een voorbeeld is de nieuwste versie van ‘Travel Assist’, waarmee de bestelbus gedeeltelijk autonoom kan rijden door gebruik te maken van zwermdata. Als die data beschikbaar zijn, dan heeft de functie ‘Travel Assist with Crowd-sourced Data’ slechts één herkenbare rijbaangrens nodig om de auto binnen de rijbaan te houden, bijvoorbeeld op landwegen zonder middenmarkeringen. Andere rijassistenten zijn onder meer ‘Car2X’ – waarschuwingen en gevarenwaarschuwingen in de directe omgeving – en ‘Trained Park Assist’, de geheugenfunctie voor geautomatiseerd parkeren op een eerder opgeslagen route.

dashboard elektrische volkswagen bus

Voorbeelden van andere features die Volkswagen aan zijn nieuwe bedrijfswagen toevoegt, zijn de IQ.Light-ledmatrixkoplampen inclusief een doorlopende ledstrip op de voor- en achterzijde, Keyless Acces, het 12 inch-navigatiesysteem 'Discover Pro' en Voice Control.