Verhoeven heeft inmiddels 39 Volvo’s FH met I-Save rijden. Zeventien van deze trucks zijn van het nieuwe model FH en rijden sinds juni vorig jaar. Dit jaar voegt Verhoeven opnieuw drieëntwintig nieuwe Volvo’s FH met I-Save met 500 pk aan de vloot toe waarvan de eerste drie nu zijn geleverd. De meeste trucks worden ingezet voor hoogwaardig transport. Daarnaast heeft Verhoeven zich met zijn Express service gespecialiseerd in spoedleveringen.
Verhoeven is gespecialiseerd in hoogwaardig transport. Het bedrijf heeft bijna 100 jaar ervaring in de logistiek en focust daarbij vooral op snelheid, veiligheid, betrouwbaarheid en kostenefficiency. Het verzorgingsgebied bestrijkt de hele centrale Oost-West as van Europa. Dagelijks zijn zo’n 200 trucks voor Verhoeven onderweg. “Als internationaal transportbedrijf zijn onze voertuigen samen met onze mensen de drijvende kracht van onze organisatie”, aldus Dries Hendrix, Fleet Engineer bij Verhoeven. “Wij beloven onze klanten de producten veilig, zuinig en snel te leveren. Onze trucks zijn hierin uitermate belangrijk. Ze moeten betrouwbaar zijn en natuurlijk veilig. Naast betrouwbaar en veilig merken we dat de Volvo FH I-Save ook erg zuinig is. Ten opzichte van de eerdere versie van de Volvo FH zien we een verbetering van het verbruik van 4,5 tot 5 procent. Onze trucks rijden op jaarbasis 100.000 tot 190.000 km. De besparing in brandstofkosten per voertuig is daarin aanzienlijk.”

Zuinig rijden met de Volvo FH I-Save

Chauffeurs van Verhoeven worden aangemoedigd om zuinig te rijden. Hendrix: “Zo krijgen ze een bonus als ze economisch rijden; dat betekent: uitrollen en anticiperend rijden. Hiervoor levert BAS Truck Center maandelijks rijstijlrapportages aan, waarmee wij de chauffeurs kunnen coachen en begeleiden. Ook worden er door BAS trainingen ‘Zuinig Rijden’ gegeven aan onze chauffeurs, die direct meetellen voor de 35-uur nascholing.”
De chauffeurs van Verhoeven zijn lang en veel van huis. Alle trucks hebben daarom een Globetrotter XL cabine en zijn voorzien van extra comfort verhogende opties en het Driver Comfort pakket. “We willen het onze chauffeurs zo aangenaam mogelijk maken”, aldus Hendrix. “Zij zijn tenslotte de drijvende kracht van onze organisatie en het visiteplaatje naar onze klanten. We kiezen daarom altijd voor comfortverhogende opties zoals de geïntegreerde standkoeling I-ParkCool en een luxe luchtgeveerde bijrijdersstoel. Daarnaast is veiligheid extreem belangrijk om onze chauffeurs en de te vervoeren producten te beschermen. De Volvo’s FH zijn daarom uitgerust met allerlei veiligheidssystemen zoals Lane Change Support, Driver Alert Support, Statische bochtverlichting en een regensensor.”

Achtergrond I-Save met Turbo Compound

De Volvo FH met I-Save met Turbo Compound combineert brandstofefficiency met optimale rijprestaties. De nieuwe D13TC-motor, de meest brandstofefficiënte motor voor lange afstanden van Volvo Trucks ooit, en brandstofbesparende functies zorgen voor een reductie van het brandstofverbruik die kan oplopen tot 7 procent in vergelijking met de vorige generatie Euro 6-motoren van Volvo Trucks en is daarmee de ideale oplossing voor hoge jaarkilometrages. De D13TC-motor verbetert de verbranding door middel van nieuwe, gepatenteerde zuigers met een gegolfd binnenwerk die de efficiency verhogen door warmte en energie naar het midden van de cilinders te leiden. Overtollige energie in de uitlaatgassen wordt vervolgens gebruikt om de motor aan te drijven via de Turbo Compound-unit, een extra turbine die in de uitlaatgasstroom is geplaatst. De D13TC-motor produceert tot 300 Nm extra koppel. Dat betekent dat er minder toeren en brandstof nodig zijn om een constante snelheid aan te houden. Andere kenmerken van I-Save zijn onder meer de nieuwe brandstofefficiënte achterassen en het uitgebreide LH (Long Haul) Fuel-pakket, met onder andere het verbeterde I-See en I-Shift met geoptimaliseerde software.