Vooral de wil en de must om het wagenpark te gaan verduurzamen en het gegeven dat Volvo Trucks een elektrische oplossing voor het zwaardere segment af fabriek kan bieden, waren voor Circulus-Berkel redenen voor de Volvo FL Electric te kiezen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks.

Circulus-Berkel verduurzaamt stapsgewijs

Circulus-Berkel heeft onlangs een Volvo FL Electric in gebruik genomen. De bakwagen wordt ingezet voor het uitleveren van containers. De afvalbeheerder wil stapsgewijs zijn hele wagenpark verduurzamen en switchen naar zero-emissieafvalinzameling. Diverse steden waar Circulus-Berkel actief is, gaan vervuilende voertuigen weren. “Apeldoorn, Deventer en Zutphen gaan uiterlijk in 2025 emissievrije zones instellen in hun binnensteden”, aldus fleetmanager Oscar Faber. “In die zones zijn alleen schone voertuigen welkom. Gelet op het feit dat een truck voor distributiewerk bij ons zeker tien jaar meegaat, is het zaak om op die ontwikkeling tijdig te anticiperen.” 

GVW van 16,7 ton

Circulus-Berkel zet de Volvo FL Electric in voor de uitgifte van containers. Faber: “Denk aan het leveren van nieuwe containers, het vervangen van kapotte containers bij particulieren en het halen en brengen van rolcontainers bij evenementen.” De Volvo FL Electric heeft een GVW van 16,7 ton. Het feit dat Volvo dit voertuig vanuit de eigen lijn produceert en af fabriek levert, speelde een belangrijke rol bij de keuze voor de Volvo FL Electric.

De Volvo FL Electric van Circulus-Berkel wordt voorzien van vier lithium-ionaccupakketten van 50 kW elk voor een voldoende actieradius voor de inzet van het voertuig. “We beginnen met één truck om te kijken wat er mogelijk is en hoe we het potentieel maximaal kunnen uitnutten om zoveel mogelijk kilometers uit het voertuig te halen”, vertelt Faber. "De ervaringen die we met deze truck opdoen, gebruiken we bij het verduurzamen van ons volledige wagenpark.”

Over Circulus-Berkel

Circulus-Berkel verzorgt het afvalbeheer en taken in de openbare ruimte voor negen gemeenten: Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Circulus-Berkel kwam in 2014 tot stand uit de fusie tussen Circulus te Apeldoorn en Berkel Milieu te Zutphen.

elektrische vrachtwagen circulus-berkel