De vier Volvo FM-trekkers beschikken over alle brandstofbesparende opties die Volvo onder de naam Fuel Hero in pakketvorm aanbiedt. Zo is de adaptive cruisecontrol inclusief I-Roll en met Stop&Go geoptimaliseerd om nog zuiniger te rijden. De sterke 13 liter-motor met snelle achterasoverbrenging van 2:31 zorgt ervoor dat dit niet ten koste gaat van de rijeigenschappen.

Brandstofbesparing van 35 procent

“Minimaal een van de trucks wordt ingezet als lzv”, vertelt Sanders|Fritom-directeur Tom Wiersma. "We kunnen daarmee meer vervoeren in minder vervoersbewegingen en besparen daarmee brandstof en CO2. We hebben uitgerekend dat we met de Volvo FM lzv-combinatie inclusief de brandstofbesparende opties zo’n 35 procent brandstof en dus CO2 besparen.”

Volvo FM met extra zijramen

Ook op het gebied van veiligheid genoot Volvo Trucks voor Sanders|Fritom de voorkeur. “Het zichtveld in de nieuwe Volvo FM is met 10 procent toegenomen”, licht Wiersma toe. "Dat merk je als je in de cabine zit. Door de lage raamlijn in de portieren en de rechte voorruit die vrij ver naar beneden loopt, heb je standaard een uitstekend zicht. Omdat onze chauffeurs vaak in woonwijken aan particulieren leveren, wilden wij het zichtveld nog verder verbeteren en hebben we een extra zijraam aan zowel de linker- als rechterkant achter de stoelen laten plaatsen. Zo is het zicht naar achteren nog beter.”

volvo fm lang zwaar vrachtvoertuig

Daarnaast koos Sanders|Fritom voor een dodehoekcamera die de dode hoek aan de bijrijderskant op het secundaire display weergeeft. Extra veiligheidsverbeterende opties die werden toegevoegd, zijn ledverlichting, statische bochtverlichting en een regensensor. 

Veilig en zuinig

Chauffeurs van Sanders|Fritom zijn blij met de nieuwe door Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center geleverde FM-trekkers. “De nieuwe FM is comfortabel met een ruime cabine en beschikt toch nog steeds over een lage instap van slechts twee treden”, constateert Paul Toonen, chauffeur bij Sanders|Fritom. "Bovendien zijn de rijeigenschappen goed. De truck is zuinig zonder in te leveren op rijprestaties. Wij rijden zowel op de snelweg als veel in stedelijke gebieden. Daar is een goed zichtveld weer belangrijk. En ook dat heeft deze truck."

Sanders|Fritom verzorgt 24-uursdistributie binnen voornamelijk de Benelux aan zowel bedrijven als particulieren. Het familiebedrijf opende begin 2020 een bijna 20.000 m2 groot distributiecentrum in Uden. Duurzame inzetbaarheid van personeel en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan voor het bedrijf centraal. Sanders|Fritom maakt onderdeel uit van de Fritom Group: een van top 35 logistieke dienstverleners in Nederland.