De nieuwe Volvo FM 460pk 4x2-trekker is de vierde Volvo FM voor Fransen Gerrits, maar de eerste van de nieuwe generatie. Geert-Jan van den Bosch, fleetmanager bij Fransen Gerrits, licht toe: “De Volvo FM is de perfecte truck voor regionaal bulktransport. De vernieuwde cabine en nieuwe aandrijflijn hebben ons doen besluiten om weer voor de Volvo FM te kiezen. Bovendien zijn we heel tevreden over de service van BAS Truck Center.” 

Veilige en betrouwbare truck 

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste speerpunten bij Fransen Gerrits. Daarom is de nieuwe Volvo FM uitgerust met het Visibility Pro-pakket en het Active Safety-pakket, bestaande uit Forward Collision Warning met Adaptive Cruise Control, Lane Change Support en Driver Alert Support. De trucks staan dagelijks ingepland en de productie in de fabrieken draait non-stop. Er moet continu output zijn, anders valt de fabriek stil. Daarom is de service van de werkplaats zo ontzettend belangrijk, aldus Van den Bosch. “Om deze reden plannen we onze trucks twee keer per jaar uit voor preventief onderhoud. Mocht er toch eens onverwacht iets zijn, dan speelt BAS Truck Center daar makkelijk op in met een leentrekker met blowerpomp. Deze komt dan voor de oplegger te staan en zo kan alles doorrijden.” 

Chauffeurs tevreden over Volvo FM

Maurice en Willem, de twee vaste chauffeurs die met de nieuwe Volvo FM rijden, zijn positief verrast door de nieuwe Volvo FM. “De eerste maanden dat we met de truck hebben gereden hebben we als heel positief ervaren. Met de 460 pk hebben we extra vermogen ten opzichte van onze vorige truck en het schakelen gaat echt heel erg soepel. Volvo Dynamic Steering zorgt ervoor dat we op smalle opritten bij de boer eenvoudig kunnen manoeuvreren en voor een prettige wegligging. Bovendien is vernieuwde cabine lekker ruim.”   

jubileumbulkoplegger fransen gerrits volvo fm

Jubileumbulkwagen Fransen Gerrits

“Onze bulkwagens zijn onze trots en een belangrijk visitekaartje van het bedrijf”, vertelt Huub Fransen, directeur en mede-eigenaar van Fransen Gerrits. “Daarom hebben we speciaal voor het 125-jarig bestaan een van onze bulkwagens laten omtoveren tot een waar kunstwerk. Het futuristische ontwerp van deze unieke jubileumbulkwagen is ontworpen en gemaakt door visual artist Ringo Mollinger. Het schetst een creatieve afspiegeling van het bedrijf en de sector en laat verleden en heden samenkomen. Het ontwerp staat symbool voor 125 jaar ondernemerschap.”