De ambitie is om van de nieuwe joint venture een toonaangevende wereldwijde fabrikant van brandstofcellen te maken en zo de wereld te helpen een belangrijke stap te zetten naar klimaatneutraal en duurzaam transport tegen 2050. Daimler Truck en de Volvo Group hebben besloten de naam van het bedrijf te wijzigen in Cellcentric GmbH & Co.

Cellcentric wil over drie jaar testen

De vorig jaar aangekondigde joint venture zal brandstofcelsystemen ontwikkelen en produceren, primair voor gebruik in zware vrachtwagens, maar ook voor andere toepassingen. Een belangrijk doel van Daimler Truck en de Volvo Group is om over ongeveer drie jaar te beginnen met klanttests van vrachtwagens met brandstofcellen en om in de tweede helft van dit decennium met serieproductie te beginnen. 

Volvo Group en Daimler Truck

Volvo Group en Daimler Truck hebben gelijke belangen in de joint venture, maar blijven concurrenten op alle andere gebieden, zoals voertuigtechnologie en brandstofcelintegratie in vrachtwagens. In november 2020 tekenden de Volvo Group en Daimler Truck AG een bindende overeenkomst voor de joint venture. 

Lees ook: H2Accelerate: samenwerking voor emissievrij transport