Cevotrans is bekroond met de titel Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2021. De vakjury, die alle genomineerden bezocht, concludeerde unaniem: "Het hele opleidingstraject staat als een huis waarin de student warm ontvangen wordt en alle kansen krijgt om tot bloei te komen. Dat geldt ook voor de arbeidsmigrant die de Nederlandse taal niet of nauwelijks spreekt en op het bedrijf taaltraining krijgt. Alles wordt in het werk gesteld om mensen hun draai te laten vinden. De jury is daarvan diep onder de indruk. Het bedrijf staat midden in de regio en ondersteunt regionale opleidingsinstituten en -initiatieven, gemeenten en de sector vol energie. Doorslaggevend was de aandacht die dit leerbedrijf heeft voor de mens achter de student. Een terechte winnaar!”

Runners-up

De runners-up Beste Leerbedrijf zijn KLG Europe Venlo en Althuisius Opslag. De vakjury:  "KLG Europe Venlo uit Venlo biedt kansen aan studenten vanaf de start van hun opleiding. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich van de meeste andere leerbedrijven. Bij dit bedrijf is alles perfect geregeld: een goede sfeer, processen op orde en tevreden leerlingen. Ook zet KLG Europe Venlo zet zich voortdurend in om onderwijs en arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. Een compliment waard van de jury.” En over Althuisius Opslag uit Meppel: “Zij onderscheiden zich door studenten de mogelijkheid te bieden bijna alle facetten van het transportvak te leren kennen. Hierdoor levert het bedrijf complete studenten af. Noemenswaardig is ook de innovatieve wijze waarop gebruik wordt gemaakt van een e-learningomgeving. Dit is een heel mooi bedrijf waar je een student met een gerust hart naar toestuurt.”

Beste Praktijkopleider

Lars Wever, logistiek manager bij Roele de Vries in Wognum, is gekozen tot de beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2021. Via een speciale website konden mensen stemmen op drie praktijkopleiders die op basis van een voorselectie waren genomineerd en met een filmpje werden gepresenteerd. Wever was met de meeste stemmen de publieksfavoriet en is daarmee Praktijkopleider Transport en Logistiek 2021. Gabby Delhaas feliciteerde hem van harte namens de jury: "Zijn doel is niet zozeer om jonge aanwas voor het bedrijf te kweken, maar om studenten een kans te bieden zich tot vakbekwame chauffeurs te ontwikkelen. Hij creëert mogelijkheden, geeft niet snel op en laat iemand niet snel vallen. Hij is een ware ambassadeur voor de sector."

lars wever beste praktijkopleider
Beste Praktijkopleider Lars Wever (midden) met juryvoorzitter Gabby Delhaas en STL-adviseur Frank Jongerling.

De vakjury wil ook graag de andere genomineerde praktijkopleiders in het zonnetje zetten: “Er kan er maar één de titel winnen, maar ook Tijl Kok, ten tijde van de verkiezingen teamleider transport bij Heemskerk fresh & easy in Rijnsburg, en Paul Peters, teamleider van de afdeling Fust bij The Greenery in Barendrecht, beschouwen wij als een voorbeeld voor de branche. Leerbedrijven steunen in hoge mate op de vaak tomeloze inzet en het enthousiasme van de praktijkopleiders. Zij zijn van groot belang voor de toekomst van de leerlingen, de leerbedrijven zelf en de sector als geheel.”

STL Talenten 

Senna Stienen en Tom Vogel gekozen tot STL Talenten Logistiek en Transport 2021. Als jong talent trots zijn op je vak, met een grote glimlach naar het werk gaan en elke dag het beste uit jezelf halen tijdens jouw leer-werktraject. Daar gaat het om bij de verkiezing van de beste STL Talenten.

De uitvoering van de organisatie van de verkiezingen komt tot stand in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en is mogelijk gemaakt dankzij SOOB.