Donderdag 12 december bedankten honderden bedrijven hun chauffeurs voor hun inzet het hele jaar door. Bedrijven die in het eerste uur al medewerking toezegden om hun vrachtwagenchauffeurs bij de distributiecentra, supermarkten, benzinestations of anderszins in een welverdiend zonnetje te zetten, waren: Albert Heijn, BP, Jumbo, Lidl, Mercedes-Benz, Randstad, Scania, TVM en Zeeman. Vele andere volgden al snel.

Campagne Dag van de Vrachtwagenchauffeur

dag van de vrachtwagenchauffeur pa for a day ‘Onmisbare bijdrage'

“Vrachtwagenchauffeur is een mooi en belangrijk vak”, zegt Elisabeth Post, voorzitter van TLN. “Met een Dag van de Vrachtwagenchauffeur vragen we daarom aandacht voor dit fantastische beroep en voor de onmisbare bijdrage die vrachtwagenchauffeurs leveren. Zonder transport staat alles stil. Met die kreet bracht TLN jaren geleden al het belang van het goederenvervoer over de weg onder de aandacht. Anno 2019 is hij actueler dan ooit. De groei van bedrijven in onze sector houdt aan, het aantal bedrijven, werknemers en chauffeurs neemt verder toe. Tegelijkertijd blijft de arbeidsmarkt zeer krap. Daarnaast koopt de consument steeds vaker online en zijn winkels tegenwoordig langer en vaker open. Vrachtwagens, of nog beter hun chauffeurs, vormen hierdoor een onmisbare schakel in de logistieke keten. Zij zorgen er immers voor dat winkels en supermarkten bevoorraad worden, dat bedrijven hun goederen krijgen en dat op de bouwplaats alles doorgang kan vinden.”

Lees verder onder de foto.
dag van de vrachtwagenchauffeur voorlichting opleidingstraject Randstad Vakschool

Randstad Transport gaf tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur geïnteresseerden voorlichting over het opleidingstraject. 

"Het vak van vrachtwagenchauffeur verdient waardering”, stelt FNV-bestuurder Willem Dijkhuizen. "De mannen en vrouwen achter het stuur maken immers lange dagen en zijn dag en nacht onderweg om hun lading af te leveren. Daarbij trotseren ze files en bieden slechte weersomstandigheden het hoofd – allerminst ideale omstandigheden maar dagelijkse kost voor onze beroepschauffeurs. Gelukkig doen ze

opleidingsadviseur Jony Nuijten proefles dag van de vrachtwagenchauffeur  

Tjitze van Rijssel van CNV vult aan: “Een schouderklopje doet iedereen goed. Prima dat de chauffeur nu extra aandacht krijgt. Eigenlijk is elke dag de dag van de chauffeur. We kunnen er nog wel een paar duizend bij hebben. Zorgen wij voor de opleiding en een baan!”

Nieuwe kijk op beroep

“Om die waardering kenbaar te maken, zetten we een eerste stap met een speciale dag waarop we een welgemeend 'bedankt' uitspreken”, vertelt STL-directeur Willem de Vries. "Hopelijk vormt deze dag een nieuwe kijk op het vak van vrachtwagenchauffeur. Dat is niet alleen een mooi vak, de chauffeur vormt ook een onmisbare schakel in de steeds drukker wordende logistieke keten. Hoe meer mensen zich daarvan bewust zijn, hoe beter. Samen met het chauffeursmagazine Truckstar hebben we de organisatie van deze dag groots opgepakt.”