In het kader van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur organiseert Randstad voorlichting over de opleiding tot vrachtwagenchauffeur én kunnen geïnteresseerden achter het stuur kruipen voor een ritje. Medewerkers van Randstad Transport grijpen de dag bovendien aan om hun waardering te laten blijken door chauffeurs een dag lang te ondersteunen bij al hun werkzaamheden.     

Dag van de Vrachtwagenchauffeur

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur is een initiatief van het Sectorinstituut Transport en Logistiek; Randstad Transport is een van de partners. Iedereen die geïnteresseerd is in de transportsector kan vandaag 12 december terecht bij E&R Opleidingen in Nieuwegein. Daar wordt voorlichting gegeven over de opleidingen van Randstad Transport, vinden selectiegesprekken plaats en is er de mogelijkheid om een ritje te maken met een vrachtwagen. 

Medewerkers als persoonlijk assistent

Tijdens het evenement gaan alle zestig medewerkers van Randstad Transport bovendien aan de slag als persoonlijk assistent van zestig chauffeurs, onder het motto ‘PA for a day’. Directie, recruiters en intercedenten, iedereen rijdt mee op een vrachtwagen. Onderweg verrichten ze allerhande ondersteunende werkzaamheden: van laden en lossen tot het zelf rijden op de vrachtwagen. 

Positieve aandacht

Ook directeur Monique Lont doet hieraan mee. “Het beroep van vrachtwagenchauffeur verdient positieve aandacht”, aldus Lont. "Van dichtbij heb ik gezien met hoeveel passie dit vak dag in dag uit wordt uitgevoerd. Onze chauffeurs verdienen het dan ook om deze dag in het zonnetje gezet te worden en natuurlijk hopen we dat dit leidt tot meer geïnteresseerden voor dit mooie beroep.”

Randstad Vakschool: opleiding met baangarantie

Via de Randstad Vakschool worden jaarlijks vijfhonderd vrachtwagenchauffeurs opgeleid, met baangarantie van één jaar. Randstad leidt zijinstromers op tot kansrijke beroepen als bus- of vrachtwagenchauffeur. Kandidaten stromen in vanuit diverse andere beroepen. Zo hebben advocaten, leraren, een hotelmanager, priester, muzikant en een kinderleidster eerder al succesvol de opleiding tot vrachtwagenchauffeur afgerond. Dagelijks zijn er via Randstad Transport meer dan 1.500 medewerkers aan het werk in het personen- en beroepsgoederenvervoer.