Vlot Logistics heeft voor vijftien leerling-werknemers (bbl’ers) leerwerkplekken beschikbaar. Deze leerlingen werken vier dagen per week in het bedrijf. Een dag per week geven docenten van het Da Vinci College les op de Vlot Logistics Academy. Door de lessen in een werkomgeving te verzorgen, is de kans groter dat studenten het mbo-diploma behalen. Bijkomend voordeel voor hen is dat zij minder ver hoeven te reizen. Leren en werken worden zo extra aantrekkelijk.

Vlot Logistics Academy voor vmbo'ers

“Deze vorm van onderwijs is zeer innovatief”, stelt STL-directeur Willem de Vries. "Voor vmbo-leerlingen die op mbo 2-niveau een vervolgstudie gaan doen in de richting transport en logistiek is er nu een nieuwe leervorm die beter aansluit op hun wensen. Zij volgen geen lessen meer op school, maar krijgen onderwijs op een bedrijf in de buurt. De lessen worden verzorgd door mbo-docenten en sluiten maximaal aan op de praktijk.”

Samenwerking van en voor de sector

STL zorgt namens de werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector transport en logistiek voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel. De leerling-werknemers komen in dienst van STL en worden gedetacheerd bij Vlot Logistics. Ze krijgen betaald volgens de cao-beroepsgoederenvervoer en leren in de praktijk het vak van vrachtwagenchauffeur of logistiek medewerker. STL biedt leerlingen een arbo- en heftruckopleiding, een Studieplan en 90 procent subsidie op alle opleidingen voor de rijbewijzen B, C en CE. Deze leerlingen zijn na het succesvol doorlopen van een tweejarig leerwerktraject verzekerd van een baan met een volwaardig salaris.

Kijk hier voor meer informatie over de Vlot Logistics Academy.