UPS Healthcare breidt Europese hub Roermond uit

De hub in Roermond beschikt nu over meer dan 200 ULT-vriezers (ultra-low temperature) die temperatuurgevoelige producten tot -80 °C kunnen bewaren. Daarnaast voegt de faciliteit ongeveer 3.200 palletposities toe aan zijn bestaande portfolio voor opslag van temperatuurgevoelige producten bij 2 °C tot 8 °C.
Wereldwijd beschikt UPS Healthcare nu over 1,6 miljoen m² cGMP- en GDP-conforme opslagruimte, waarvan 930.000 m² gewijd is aan de koudeketen. Sinds 2020 heeft het zijn globale netwerk van opslagruimte die voldoet aan de vereisten voor de gezondheidszorg meer dan verdubbeld.

Groeiende markt

De uitbreiding van de faciliteit komt tegemoet aan de vraag naar geavanceerde en temperatuurgecontroleerde logistiek in de gezondheidszorg. De wereldwijde markt voor biologische geneesmiddelen zal naar verwachting stijgen van 342,9 miljard euro in 2024 tot 564,6 miljard euro tegen 2029. De Nederlandse farmasector zal naar schatting met 6,17% groeien tussen 2024 en 2028, wat neerkomt op een marktvolume van 7,03 miljard euro tegen 2028.
“De behoeften van de samenleving op het gebied van gezondheidszorg veranderen. Er is meer behoefte aan biologische geneesmiddelen en die vereisen een complexe temperatuurgecontroleerde logistiek met duurzame end-to-end-oplossingen. Zo krijgen we de patiëntkritische producten op tijd en op de juiste temperatuur waar ze moeten zijn, van lab tot aan de patiënt”, zegt Anouk Hesen, operations director, UPS Healthcare West Europe.

Strategische ligging

De faciliteit in Roermond bevindt zich dicht bij de Europese luchthub van UPS op de luchthaven Keulen-Bonn en heeft directe toegang tot grote havens zoals Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Daarnaast beschikt UPS Healthcare over een vloot met temperatuurgecontroleerde voertuigen.
Bovendien ligt Roermond binnen een straal van 1.000 km van 80% van de Europese gezondheidszorgmarkt. De combinatie van een centrale strategische ligging en een gespecialiseerde vloot zorgt ervoor dat levering binnen 24 uur mogelijk is in het merendeel van Europa.

Duurzaamheidsdoelstellingen

De nieuwe UPS Healthcare faciliteit beschikt over 2.500 geïnstalleerde zonnepanelen die meer dan 1,2 GWh energie leveren. Dat staat gelijk aan het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van meer dan 450 huishoudens in Nederland. De zonnepanelen stellen UPS in staat om stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Dat draagt bij aan zijn lokale duurzaamheidsinspanningen rond hernieuwbare energie en bij de doelstelling van UPS om één op de vier vestigingen van hernieuwbare energie te voorzien tegen 2025. Tegen 2035 moeten alle faciliteiten op hernieuwbare energie draaien.

UPS Healthcare

UPS Healthcare beschikt wereldwijd over meer dan 17,2 miljoen vierkante meter aan cGMP- en GDP-conforme distributieruimte voor gezondheidszorg. De diensten omvatten voorraadbeheer, verpakking en verzending via de koudeketen, opslag en orderuitvoering van medische hulpmiddelen en logistiek voor laboratoria en klinische tests.

Lees ook: UPS Healthcare lanceert koelketendienst voor wegtransport

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie