DB Schenker versterkt zo zijn duurzaamheidsstrategie en breidt de inzet van elektrisch materieel verder uit. Onlangs nam Pierre van Diesen, head of land Transport Benelux bij DB Schenker, twee Fuso eCanter-vrachtwagens in ontvangst op de landtransportvestiging in Tilburg.

Al langer klant van Fuso

DB Schenker zet sinds 2018 de Fuso eCanter in voor stadsdistributie in Berlijn. Vanaf 2019 heeft het bedrijf deze elektrische vrachtwagens onder meer ook in gebruik in Parijs, Frankfurt en de regio Stuttgart. “Wij zijn een pionier op het gebied van innovaties in de logistiek, en nu willen we ook de toonaangevende leverancier van groene logistiek zijn”, zegt Cyrille Bonjean, head of land Transport Europe bij DB Schenker. "We richten ons op duurzaamheid, van de eerste tot de laatste mijl. Emissievrije logistiek in steden is nu al mogelijk, zoals we in heel Europa laten zien. Onze klanten krijgen nog steeds dezelfde service, maar dan zonder lokale uitstoot.”

Van Diesen vult aan: “Met de inzet van deze elektrische bakwagens kunnen we lokaal experimenteren en evalueren welke alternatieve energiebron het meest effectief is als milieuvriendelijke mobiliteitsoplossing. De wagens zullen in eerste instantie in de regio Tilburg worden ingezet voor stadsdistributie en korteafstandsvervoer.”

Emissievrij en geluidsarm 

DB Schenker gebruikt de elektrische bakwagens voor stadsdistributie inmiddels in zo’n twintig steden in Duitsland, Finland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje en Italië. Met een elektrisch wagenpark van in totaal 41 eCanter-voertuigen is DB Schenker de grootste klant van Fuso, dat onderdeel is van Daimler Trucks.