Het voordeel van digitale urenregistratie en verloning

Je ziet het nog vaak, transportbedrijven die zich nog niet bezighouden met digitaliseren. Terwijl deze stap onmisbaar is om efficiëntie te vergroten, kosten te verlagen en concurrerend te blijven in een veranderende markt. Een eerste stap? Ga voor het digitaliseren van de urenregistratie van de chauffeurs en verloning.

Waarom hier beginnen? Digitaliseren vermindert de kans op menselijke fouten, wat resulteert in een betrouwbare en nauwkeurige verwerking van uren en verloning. Papieren weekstaten en handmatige verwerking zijn verleden tijd, waardoor administratieve taken efficiënter worden uitgevoerd. Zo heb je meer tijd voor andere belangrijke taken en verhoog je de productiviteit. Door deze stap zal de tevredenheid bij werknemers toenemen en de positieve bedrijfsreputatie groeien.

FleetTime voor CAO conforme urenregistratie en verloning

Voor de urenregistratie en verloning is FleetTime van Data2Track een krachtige tool. Hoe werkt het? De chauffeurs registreren alle activiteiten via de Drivers App die je vervolgens in het urenoverzicht real-time kan inzien. Hier zie je precies wanneer en waar de chauffeur gereden, pauze gehouden of geladen heeft.

Vergoedingen worden ook direct meegenomen in de inzichten, denk hierbij aan nachtvergoeding of verblijfskosten. Deze zijn standaard CAO conform ingericht. In de instellingen kan je als dit gewenst is de normeringen of pauzestaffels aanpassen.

Tot slot kun je van het urenoverzicht eenvoudig een export maken. Met de verschillende exportprofielen is dit zo ingericht dat deze gemakkelijk te gebruiken is met elk salarispakket. Hierbij kun je zelf je loongroepen aanmaken voor de exports. Vergoedingen worden ook direct meegenomen in de inzichten.

Onze oplossingen in de praktijk

Westerman Multimodal Logistics werkt al een langere tijd met onze oplossingen en is zeer tevreden. "Op dit moment kunnen wij zeker niet zonder de oplossingen van Data2Track. Naast een stukje digitalisering is het ook minder foutgevoelig, maar moet je ook denken aan minder handwerk en uiteindelijk minder mensen, dus een stukje kostenbesparing."

Lees ook: “Alleen data driven organisaties zullen overleven”

Data2Track heeft een nieuw platform ontwikkeld

Bij Data2Track zijn we druk bezig geweest met het vernieuwen van ons platform FleetControl, waaronder FleetTime. Met nieuwe functionaliteiten, een verhoogde gebruiksvriendelijkheid en een moderne look zijn we live! Met de nieuwe FleetControl omgeving geef je planners optimaal inzicht om juiste beslissingen te kunnen nemen.