Met de nieuwe module voor documentmanagement in de plannerstool FleetCockpit houden transportbedrijven grip op documentstromen en kunnen chauffeurs, planners en kantoorpersoneel efficiënter werken. Chauffeurs hoeven hiermee geen fysieke papieren meer in hun vrachtwagen mee te nemen, maar hebben straks elk gewenst document in digitale vorm altijd en overal beschikbaar op hun Trimble-boordcomputer of mobiele telefoon. 

Einde aan papieren rompslomp

Transportbedrijven hebben te maken met een grote hoeveelheid documenten die chauffeurs verplicht bij zich moeten hebben, zoals toegangsinstructies voor laad- en losadressen, ADR-richtlijnen en veiligheidsprocedures. Het bijhouden van al die formulieren, pdf’s, videofilmpjes en andere bestanden geeft een hoop rompslomp voor chauffeurs maar is ook voor planners en kantoorpersoneel een tijdrovende aangelegenheid. Die moeten de documenten opslaan, de verschillende versies beheren en bijhouden welke documenten aan welke chauffeur moeten worden meegegeven of verstuurd. 

Module documentmanagement

Met de nieuwe module voor documentmanagement wordt alles in één keer geregeld: verschillende soorten documenten, zoals pdf’s maar ook video’s, kunnen via het TMS automatisch aan de juiste taak worden toegewezen. Via de nieuwe module kunnen planners ook handmatig documenten aan een taak koppelen of via een bericht naar een chauffeur versturen. Dit laatste kan ook naar meerdere vrachtwagens tegelijk. 

Digitalisering zet door

“In de transportwereld heeft digitalisering de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen”, zegt vertelt Chris Boogaard, countrymanager van Trimble in Nederland. "Meer nog, het is noodzakelijk geworden om uitdagingen rondom het beheer van het wagenpark, de efficiency van de toeleveringsketen, connectiviteit en visibility aan te gaan. Met deze bijkomende oplossing voor documentmanagement leveren we een waardevolle bijdrage aan het streven naar een 100 procent papierloze transportomgeving.”