In de afgelopen 75 jaar groeide Selman uit van een eenmansbedrijf naar een bloeiende en groeiende transportonderneming. De oorsprong van het bedrijf ligt in Huissen waar oprichter Thé Selman in 1946 agrarische producten ging vervoeren. Vanaf 1971 begon het bedrijf zich te specialiseren in het geconditioneerd transport van sierteeltproducten. Met dat specialisme, zorgen dat bloemen en planten in de juiste conditie en kwaliteit op tijd op de juiste bestemming aankomen, richt Selman zich sinds 1998 volledig op de Benelux en Duitsland. 

Grote rol bij introductie CC-container 

Een van de hoogtepunten in de historie van Selman is de grote rol die het speelde bij de introductie van de CC-container in Nederland en Duitsland. Die zogenoemde Deense karren zijn inmiddels al decennialang de standaardladingdrager in het sierteeltvervoer. Voor de verhuur, de opslag en het beheer van CC-containers richtte Selman in 1982 zusterbedrijf Sema Containing op. Daardoor kan de onderneming haar klanten ook op het gebied van CC-containers ontzorgen. 

Meerdere verwarmde hallen en een koelruimte  

Sema Containing is in hetzelfde moderne pand gevestigd als Selman Transporten, op het tussen Bemmel en Huissen gelegen bedrijventerrein Pannenhuis. Selman beschikt daar over meerdere verwarmde hallen en een koelruimte voor de op- en overslag van bloemen en planten. “We zitten direct aan de A15”, vertelt Driessen, die sinds 1995 het bedrijf leidt, over die locatie. “En zodra de geplande aansluiting van die snelweg met de A12 een feit is, hebben we vanaf deze plek nóg betere verbindingen met Duitsland.” 

Digitale vrachtbrief gekoppeld aan emballageadministratie 

In het magazine, dat Selman uitgeeft vanwege het 75-jarig bestaan, geeft Driessen aan dat een bedrijf zo’n jubileum alleen bereikt als het meegaat met de tijd en inspeelt op nieuwe ontwikkelingen. Zijn onderneming doet dat door te investeren in verdere digitalisering. “Zo zijn we momenteel met onze ICT-partners een digitale vrachtbrief aan het ontwikkelen die direct gekoppeld is aan de emballageadministratie. Een innovatief project dat uniek is in de sector en waarmee we het registratieproces van de Deense karren kunnen optimaliseren.” 

Goed huwelijk 

Selman's jubileummagazine verschijnt in een oplage van 2.000 exemplaren en wordt verspreid onder klanten, relaties en ketenpartners. In de uitgave komen klanten, leveranciers, ICT-partners, het personeel en de directie aan het woord. Een van die klanten is Twenthe Plant in Hengelo, een van de grootste handelsondernemingen voor tuinplanten in Europa. Over de samenwerking met Selman zegt algemeen directeur Erik Wegdam: “Ons partnerschap zie ik als een goed huwelijk. Vertrouwen vormt daarvan de basis. In de ruim twintig jaar dat we samenwerken is Selman een uiterst betrouwbare partner gebleken die onze aanvoerlogistiek uitstekend verzorgt.” 

Jubileumfeest 

“Dat we 75 jaar bestaan, is natuurlijk te danken aan het vertrouwen van onze zeer gewaardeerde klanten”, onderstreept Driessen ten slotte. “Hen wil ik daarvoor hartelijk bedanken. Ook hadden we dit jubileum nooit bereikt zonder de tomeloze inzet van ons geweldige personeel. Met onze medewerkers gaan we 75 jaar Selman binnenkort op een gepaste doch bescheiden manier vieren. De vanwege corona geldende regels nemen wij daarbij uiteraard in acht. Daarna gaan we vol vertrouwen de toekomst tegemoet en op naar de honderd!”

Bekijk hier het jubileummagazine van Selman Transporten.