“Waddinxveen is centraal gelegen in de Randstad, heeft goede verbindingen met de grote steden en ligt dicht bij de haven van Rotterdam en Schiphol Airport. Door de strategische ligging met directe aansluiting op ons Europees groupagenetwerk, zijn onze klanten direct verbonden met Europa en de rest van de wereld”, zegt Edwin Vermeulen, general manager van Dachser Rotterdam Logistics Center. “Van hieruit kunnen wij onze klanten een logistieke totaaloplossing bieden met wegtransport en lucht- en zeevracht in combinatie met warehousing.”

Oprichting van Dachser Nederland

De officiële oprichting van Dachser Nederland vond plaats op 10 januari 1975 in Zevenaar, Gelderland. Nadat deze vestiging te klein werd om het hele land te bedienen, was het aan Aat van der Meer, de huidige managing director van Dachser Benelux, om een nieuwe vestiging in het westen van Nederland te openen. In 2007 startte de vestiging in Waddinxveen met zestien medewerkers en 3.000 m2 loodsoppervlakte. Inmiddels is het personeelsbestand gegroeid naar 225 medewerkers en na verschillende uitbreidingen in 2010, 2013 en 2020 beschikt de vestiging nu over 15.000 m2 crossdocking- en 50.000 m2 warehousingruimte. Het doel van deze uitbreidingen was enerzijds meer ruimte creëren voor de sterke groei en anderzijds om de synergie tussen de warehousing, zeevracht en distributienetwerkactiviteiten te versterken.

Medewerkers basis van het succes 

Volgens Vermeulen heeft Dachser de groei voornamelijk te danken aan de werknemers. “Zij zijn en blijven onze grootste kracht”, zegt Vermeulen. “Het maakt daarbij niet uit of diegene vast in dienst is, stagiair is, of bijvoorbeeld een bbl-opleiding volgt, Dachser wordt gekenmerkt door de sterke band tussen de werknemers, net als in een familie.” Dachser kon deze visie ook tijdens de coronapandemie overeind. houden, zo mocht het bedrijf vertellen aan koning Willem-Alexander tijdens een werkbezoek op 1 juli 2020 aan Dachser in Waddinxveen. Hij bracht dit bezoek omdat er door de coronacrisis extra druk was ontstaan op de beschikbaarheid van leerplekken. Bij Dachser konden tijdens de coronacrisis alle stagiaires in dienst blijven. 

Familiebedrijf blijft groeien

Van der Meer kijkt tevreden terug op de afgelopen jaren: “Ondanks dat we een gigantische groei hebben doorgemaakt, opereren we nog steeds als een echt familiebedrijf. Het zijn dezelfde mensen die hier vijftien jaar geleden met één gezamenlijk doel voor ogen zijn begonnen, die nog steeds elke dag alles op alles zetten om het succes verder uit te breiden. En met succes, want de familie is in dit tijd aardig gegroeid.”