Het platform richt zich op studenten die een oude bank van hun ouders naar hun studentenkamer willen brengen of consumenten die grote objecten, gekocht op Marktplaats, naar huis willen transporteren bijvoorbeeld.

Directtransport.nl: professionele transporteurs

"Boek nu uw transport. Wij komen direct", zegt Zoyd Robinson, die samen met Victor Gerlach directtransport.nl heeft opgericht. "Via de website kun je binnen twee minuten een transport door heel Nederland boeken. Wij zorgen dan dat een van onze aangesloten, professionele transporteurs het transport uitvoert."

Win-winsituatie

"Het ligt eigenlijk zo voor de hand dat je ook het transport van je bank, koelkast of fiets via internet moet kunnen boeken”, zegt Victor Gerlach. "Je eten, vakantie, taxi, oppas of bijles, alles gaat tegenwoordig via onlineplatformen. Directransport.nl is een toegankelijk en gebruiksvriendelijk platform. De prijs is zeer voordelig, transparant en direct zichtbaar. Je bepaalt zelf wanneer het transport wordt uitgevoerd." Het platform denkt hiermee een win-winsituatie voor zowel de klant als de transporteur te creëren. "Beiden profiteren van het gemak van een onlineplatform.”

Coronacrisis

Vlak na het besluit van Robinson en Gerlach om het platform te starten, brak de coronacrisis uit. De twee jonge ondernemers zagen de crisis niet als een obstakel maar werden hierdoor juist aangezet om het platform op te richten.