De UTA-integratie maakt het voor wagenparkbeheerders mogelijk om snel en eenvoudig rapportages uit te draaien, die brandstof- en gps-data combineren. Daarmee kunnen ze brandstoftransacties en -activiteiten identificeren om meer grip te krijgen op hun brandstofkosten. De belangrijkste rapporten zijn:

  • Aangeschafte brandstof: analyseert brandstoftransacties voor elk voertuig en identificeert inefficiëntie en verbeteringsmogelijkheden;
  • Brandstofefficiëntie: voorziet in brandstofconsumptiedata voor elk voertuig en toont brandstofverspillend rijgedrag;
  • Verloren brandstof: vergelijkt brandstoftransacties voor elk voertuig en controleert of een voertuig op de transactieplek was en of er niet te veel brandstof werd getankt;
  • CO2-uitstoot: berekent de CO2-uitstoot van elk voertuig, zodat bedrijven actie kunnen ondernemen om hun impact op het milieu te verminderen.

‘Brandstof vaak een grote kostenpost'

“Brandstof is vaak een grote kostenpost voor een bedrijf dat over een wagenpark beschikt. Inzicht in hoe brandstof wordt aangeschaft en gebruikt, wordt daardoor een kritisch onderdeel van de financiën”, zegt Derek Bryan, vice-president EMEA bij Verizon Connect. “De UTA-integratie met het Verizon Connect Reveal-platform stelt klanten in staat hun brandstofverbruik en -kosten beter te beheren door hen te helpen inefficiëntie en misbruik te identificeren.”

Verbetering bedrijfsvoering

“De Verizon Connect- en UTA-integratie biedt klanten meer transparantie, waarde en service”, zegt Stefan Horst, head of marketing bij UTA. “Door klanten meer inzicht te geven in kosten die van invloed zijn op hun winst, hebben ze meer controle over brandstofuitgaven en verbeteren ze hun bedrijfsvoering.”

Het laatste nieuws omtrent trucks, materiaal en alles in de transport branche lees je bij Transport & Logistiek.