Ditraco is gevestigd in het Belgische Molenstede en is specialist op het gebied van geconditioneerd transport en opslag van levensmiddelen. Met 25 medewerkers en 22 trucks verzorgt Ditraco dagelijks de distributie voor klanten in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk.

Fatrans vervoert ultraversproducten

Fatrans ontstond in 1986. Het bedrijf is gespecialiseerd in geconditioneerd transport en groupage van ultraversproducten. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam heeft Fatrans vestigingen in Dronten, Venlo en de Duitse steden Paderborn, Mannheim, Hamburg en München. De huidige focus ligt dan ook op het beleveren van distributiecentra in Nederland, Duitsland en België. 

Gezamenlijke groeistrategie 

De activiteiten van Fatrans en Ditraco zijn zeer complementair. Beide zijn familiebedrijven die gaan voor langetermijnrelaties met klanten en zich sterk focussen op kwaliteit, flexibiliteit en innovatie. De raakvlakken maken dat door de integratie van de Belgische activiteiten een breder opererend bedrijf kan worden neergezet.

ditraco vrachtwagen

Het doel is om op deze manier de klanten nog efficiënter te kunnen bedienen door het uitbouwen van groupagetransport. Daarnaast brengt de samenwerking ook andere synergievoordelen met zich mee en breidt Fatrans zijn netwerk voor ultraversproducten in de Belgische markt verder uit.

Bedrijfsvoering Ditraco

Door de overname willen beide bedrijven gebruikmaken van elkaars capaciteit en kennis. Voor Ditraco verandert niets in de huidige bedrijfsvoering. Stefan Dierckx en Krista Stas blijven algemeen directeur van het Belgische transportbedrijf.