Voor FST Group is Kool Transport een uitbreiding van de waaier aan logistieke diensten waardoor aan klanten ‘meer soorten logistieke diensten onder één dak’ kunnen worden aangeboden. Marcel Kool: “De vele klanten die wij als Kool Transport bedienen vragen steeds vaker om meer soorten diensten. Hiervoor en voor de noodzaak van een goede opvolging, vonden we in FST Group de perfecte partner om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen en tegelijk onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.”

FST Group blij met overname

De expertise en ervaring van Kool Transport is voor FST Group zeer waardevol, aldus  Gert Bras, algemeen directeur bij FST Group. “De enorme ervaring, de naam en faam van het bedrijf Kool Transport, de uitstekende werknemers en het goed functionerende wagenpark zijn allemaal schoonheden op zich. ‘Never change a winning team but be part of the same team’. Of, in gewoon Nederlands: de expertise en kwaliteit van Kool Transport zijn onnavolgbaar. Wij willen die expertise graag voortzetten en uitbouwen.” 

Expertise Kool Transport

Onderdeel van de afspraken is dan ook dat het bedrijf Kool Transport zoals dat nu opereert in stand blijft zoals het is. Aan de achterkant van het bedrijf zullen processen wellicht efficiënter worden maar dat is in het voordeel van klanten en andere stakeholders, aldus Bras. “Verder zal er weinig tot niets veranderen. De kwaliteit zal op hetzelfde hoge niveau blijven, de uitstekende werknemers zullen hun kennis en expertise blijven inzetten voor de klanten en ook Marcel Kool blijft de komende jaren verbonden aan het bedrijf.” 

Logistieke ontzorging

FST Group BV richt zich op het aanbieden van een breed pallet aan logistieke diensten. Het bedrijf richt zich op transport, warehousing, services, expeditie en fulfillment. In de visie van FST Group vragen steeds meer klanten om een breed spectrum aan diensten zodat zij ontzorgd worden in de logistieke uitvoering. Zo kunnen zij zich richten op hun corebusiness.