Met dit certificaat op zak krijgt het bedrijf bij controles voorrang en is er snellere afwikkeling mogelijk. Het is daarnaast een erkenning van de veiligheidscertificering door andere landen, ook buiten de Europese Unie.

Naleving wetgeving

Met het behalen van de AEO-certificering beoogt Moovle een veilige werkomgeving te creëren voor werknemers en een maximale bijdrage te leveren aan een beveiligde logistieke keten. Het certificaat garandeert dat de douanewetgeving en fiscale wetgeving wordt nageleefd, dat Moovle financieel gezond is en dat de beveiliging van de goederenstromen optimaal is.

AEO-status Moovle biedt klant voordelen

Het behalen van de AEO-status is voor Moovle een grote versterking naar haar klanten toe. De certificering heeft verschillende voordelen voor de klanten, aldus het bedrijf. Zo worden er vanaf nu minder fysieke controles en documentcontroles door de douane uitgevoerd. Mochten er wel controles nodig zijn, dan ontvangt Moovle hiervan een vooraankondiging als de goederen nog onderweg zijn.

Tot slot de onderneming voorrang bij controles en is er de mogelijkheid om controles op een bepaalde locatie te laten plaatsvinden. Met de AEO-status toont Moovle aan dat naast kwaliteit en betrouwbaarheid ook veiligheid en beveiliging een integraal onderdeel is van de bedrijfsvoering.

Wereldwijd machine transport

Moovle is een specialist op het gebied van wereldwijd machinetransport en verzorgt deze stromen vanuit twee eigen kantoren (Alblasserdam, Schiphol) en een eigen warehouse uitgerust met bovenloopkranen en speciaal equipment om machines tot 60 ton te kunnen lossen, laden en verpakken. Mede dankzij deze capaciteiten is het bedrijf in staat om grote machines te vervoeren en omvangrijke projecten uit te voeren op wereldwijde schaal.