Anton Müller is sinds 1993 actief met truck- en traileronderhoud in Holten en het bedrijf kent sinds die tijd een doorlopende groei wat leidde tot de opening van diverse werkplaatsen, dicht bij elkaar. “We vroegen ons op een gegeven moment af hoe we de toestroom van werk het beste konden managen”, legt Müller uit. “Toen er een zichtlocatie beschikbaar kwam nabij de andere werkplaatsen, hebben we eigenlijk meteen de grond gekocht en zijn we de voor ons ideale werkplaats, met de hoogste graad van servicegerichtheid, gaan ontwerpen.”
Müller ETTC beschikt in het nieuwe pand over 35 doorrijstraten en er komen 30 mensen te werken. Het pand meet 4.000 vierkante meter en staat op een stuk grond van 3,1 hectare, waar nu 1,6 hectare van is bebouwd. Er kunnen vijftig trailers geparkeerd worden.

Koelen zonder uitstoot

Het nieuwe pand beschikt over een drievoudige wasstraat die voldoet aan de strengste milieu-eisen. Koeltrailers kunnen van binnen worden gereinigd en stofvrij worden gehouden. Verder is er veel ruimte om trailers te repareren en om nieuwe trailers afleverklaar te maken. Müller doet dit in hoofdzaak voor trailerbouwer Schmitz Cargobull. Opvallend is dat de werkplaats ook een afdeling kent voor koelmachines. In hoofdzaak worden hier koelmachines opgebouwd die uitstootvrij zijn, oftewel vol elektrisch. Müller verwacht dat dit de trend gaat worden in de nabije toekomst. Het bedrijf beschikt ook over laadpalen om de accu’s die bij zulke koelmachines horen, op te laden. “We voldoen aan alle eisen die met deze techniek gepaard gaan”, verzekert Müller.

Milieuvriendelijk pand

Op het pand liggen 900 zonnepanelen die bij redelijk weer het grootste van de stroomvoorziening voor hun rekening nemen. Met behulp van warmtepompen wordt de vloer van het pand verwarmd. Opgevangen hemelwater wordt opgeslagen in een reusachtige tank en gebruikt in de wasstraat. Alle verlichting in het gebouw is van het LED-type. “Dit hebben we meteen ook in onze andere werkplaatsen doorgevoerd”, aldus Müller. “We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een zo klimaatneutraal mogelijke werkplaats te realiseren.”
Het nieuwe pand bevindt zich aan de N332 aan de zuidkant van Holten, waar zich in de nabijheid ook de vier andere werkplaatsen van Müller ETTC bevinden. Daarnaast heeft Müller nog een werkplaats in Duiven, niet ver van de A12.

Al het laatste nieuws omtrent trucks, distributie en alles in de transportbranche lees je bij Transport Logistiek.