De samenwerking tussen de twee Belgische bedrijven moet de mogelijkheden van beide bedrijven flink gaan verruimen: Fresh Connection kan makkelijker beroep doen op het (eigen) rollend materiaal van FrigorExpress, en andersom staan de Fresh Connection-opslagplaatsen in Meer – vlak bij de Nederlandse grens – ter beschikking van FrigorExpress. 

Samenwerking in stroomversnelling

Hoewel er al interesse was in een samenwerking vóór de coronacrisis, raakte dit pas in de zomer van 2021 in een stroomversnelling. “Met deze samenwerking kunnen we perfect het one-stop-shopprincipe aanbieden”, zegt Wouter de Koning, zaakvoerder van Fresh Connection. "Onze klanten profiteren daarvan én wij optimaliseren de ruimte in onze magazijnen. Bovendien geloven we allebei in het belang van hoge servicelevels voor onze klanten. Met dit partnership met FrigorExpress willen we de volgende stap zetten.”

Totaalpakket in transport en logistiek

Rob de Feiter, verantwoordelijke voor FrigorExpress Nederland, vult aan: “Onze activiteiten sluiten perfect op elkaar aan. Als Fresh Connection wielen nodig heeft, kunnen wij meteen bijspringen. En als wij voor een uitdaging komen te staan rond het afzetten van onze vracht, kunnen we bij Fresh Connection terecht. FrigorExpress en Fresh Connection hebben eigenlijk vaak dezelfde klanten. Met de samenwerking kunnen we hen meer dan ooit een totaalpakket aanbieden.”