VAB Fleet Services wil zijn serviceniveau verder verhogen in 2021 en gaat daarvoor een samenwerkingsverband aan met Koopman Logistics Group. “We hebben twee jaar gewerkt aan dit nieuwe concept, onder meer door goed te luisteren naar onze huidige klanten”, zegt Geert Markey, ceo bij de VAB Groep. "Zij wensten steeds meer operationele en logistieke activiteiten uit te besteden en zochten daar een ‘one stop solution’ voor. We hebben gezocht naar een partner die snel kan schakelen en de hoge kwaliteit kan bieden die men van VAB verwacht. Die partner vonden we in het Nederlandse familiebedrijf Koopman.”

Remarketingdiensten

Het concept van ‘one stop solution’ kreeg concreet vorm toen VAB Fleet Services een geschikte locatie vond in Genk. Markey: “Daar kunnen we het concept stapsgewijs uitbouwen naar een compound van 100.000 m2, met ongeveer honderd medewerkers. Ik ben overtuigd dat we hiermee de juiste oplossing hebben voor onze bestaande, maar ook voor onze toekomstige klanten.”

De doelgroep voor de remarketingdiensten bestaat uit onder meer fabrikanten, importeurs, dealers en lease- en verhuurmaatschappijen. De diensten omvatten een combinatie van het transporteren van auto’s, het afleveringsklaar maken van nieuwe auto’s, korte of langdurige opslag, remarketing van ex-leaseauto’s en fleetmanagement.

Kans voor Koopman

Voor Koopman Logistics Group past de samenwerking met VAB in de ambitie om haar activiteiten naar België uit te breiden. “De afgelopen jaren hebben wij ons gericht om naast transport meer activiteiten te ontwikkelen met toegevoegde waarde voor de automotive sector”, vertelt Willem Prinsen, ceo bij Koopman Logistics Group. "De Belgische markt kent dezelfde trends als de Nederlandse. De combinatie van de huidige VAB Fleet Services-activiteiten met wat wij in Genk gaan neerzetten, is uniek voor België. Met de inbreng van onze expertise rond grootschalige remarketing zetten we een stap verder in het huidige dienstenaanbod op de Belgische fleetmarkt, het werkterrein van VAB Fleet Services. Door de krachtenbundeling van VAB en Koopman komen we tot een totaaloplossing voor de hele automotive sector.”

Nieuwe naam 

Beide partijen brengen de nieuwe activiteiten onder in een vennootschap onder de naam VAB Koopman Automotive Solutions.