Broekman zet het Uturn-platform in voor zowel incidentele als terugkerende ritten om voor beide stromen kostenreductie en efficiëntieverhoging te realiseren. Via Uturn kunnen transporten voor één of meerdere eigen vervoerders gepubliceerd worden. Zo kunnen processen van order tot betaling worden gedigitaliseerd.

Capaciteit in containertransport

“Wij willen met Uturn de samenwerking met onze huidige en nieuwe vervoerders optimaliseren en zo interne processen efficiënter inrichten om onze ambitieuze groei waar te maken”, stelt Nadine Woord, operational manager export bij Broekman Logistics. Daarnaast heeft Broekman toegang tot 1.500 gekwalificeerde vervoerders om zo voor iedere transportvraag garantie van capaciteit te hebben. Met de integratietool van Uturn wordt het gehele proces geïntegreerd in het systeem van Broekman. Zo zorgt het voor een geautomatiseerde digitale informatie-uitwisseling met alle leveranciers en voor alle typen transport voor een significante reductie van werklast.

Internationaal uitrollen

Beide partijen hebben ambitieuze groeiplannen waar de integratie met Uturn een belangrijke facilitator voor zal zijn. “Met Uturn realiseert Broekman no-touchtransporten van order tot betaling. Het kan zich daardoor focussen op wat belangrijk is: de klant”, licht Uturn-ceo Daan Meboer toe. Uturn rolt het platform verder internationaal uit samen met de klanten. Met naar eigen zeggen dagelijkse transporten in de driehoek Rotterdam-Antwerpen-Duisburg en een lancering van zijn activiteiten in Hamburg en het Verenigd Koninkrijk in de planning, wil Uturn een Europa-brede oplossing bieden voor containertransport.

Over Broekman Logistics en Uturn

Broekman Logistics is een full-service logistiek dienstverlener met kantoren in zes landen en 1.000 medewerkers. Het bedrijf streeft ernaar om als volledige logistieke partner te acteren voor hun klanten met een wereldwijd bereik. Dit wil het bereiken door – door middel van een persoonlijke benadering – duurzaam waarde toe te voegen. Uturn werd in 2017 opgericht als Transport Management Platform voor en door de logistieke sector met als doel het efficiënter maken van containertransport.