Met dit certificaat laat Mondial Movers zien dat het een bijdrage levert aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. 

Mondial Movers neemt verantwoordelijkheid

Of het nu gaat om social return on investment, elektrisch verhuizen, vrijwilligerswerk of het sponsoren van goede doelen: er wordt tijd, geld en energie gestoken in het sociale aspect van ondernemen. “Wij zijn meer dan alleen een landelijke verhuisorganisatie en vinden het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen”, vertelt Marcel de Waal, algemeen directeur bij Mondial Movers. "Sociaal ondernemen zit in ons DNA: het keurmerk is daar een mooie bevestiging van."  

Duurzaamheidsdoelen

Het Keurmerk Sociale Onderneming wordt alleen uitgereikt aan bedrijven die bij een onafhankelijke audit kunnen aantonen dat zij zich sociaal opstellen in de samenleving. Daarmee dragen ze direct bij aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). “Wat we bij het Keurmerk van belang vinden is dat bedrijven niet alleen zéggen dat ze sociaal ondernemen en duurzaamheid belangrijk vinden, maar dat ze het ook waarmaken: dat het in het hele bedrijf geïntegreerd is”, aldus André Visser, directeur van het Keurmerk Sociale Onderneming.

Vijf thema's

Mondial Movers zet zich in voor vijf thema’s: geen armoede, goede gezondheid en welzijn, eerlijk werk en economische groei, ongelijkheid verminderen en klimaatactie. Zo wordt er op het gebied van duurzaamheid al jaren geïnvesteerd in elektrisch vervoer: in 2011 waren we het eerste verhuisbedrijf met een volledig elektrische verhuiswagen en sindsdien is het elektrische wagenpark verder uitgebreid.
Als het gaat om het sociale aspect dragen de Mondial-bedrijven een steentje bij aan een inclusieve arbeidsmarkt. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een kans om aan de slag te gaan. Ook sponsoren de Mondial-bedrijven regelmatig lokale initiatieven en verenigingen en steken de medewerkers ook zelf structureel de handen uit de mouwen als vrijwilliger. Dit gebeurt op allerlei vlakken: van vrijwilliger bij de politie tot het geven van gastlessen op scholen of het vervullen van bestuursfuncties bij goede doelen. 

Maatschappelijk aandeel

Alle Mondial-verhuisbedrijven zijn gecertificeerd met het keurmerk. KSO Nederland heeft zelfs berekend dat de twintig Mondial-bedrijven gezamenlijk in 2019 een maatschappelijk aandeel van € 1,6 miljoen hebben gerealiseerd. De waarde van het maatschappelijk aandeel is een optelsom van het aantal uren vrijwilligerswerk van de medewerkers, het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de hoogte van de sponsoring in geld en waarde van middelen die beschikbaar zijn gesteld aan de samenleving.