CargoSnap biedt een onlineplatform en app voor het verzamelen en vastleggen van informatie over de conditie van lading. Deze verzamelde informatie is volgens de ontwikkelaars eenvoudig te delen en van belang voor verladers, logistieke dienstverleners en ontvangers. 

‘Proof of condition'

cargosnap app en platformMet het gebruik van CargoSnap kan de visuele status van de lading op verschillende momenten tijdens het transport digitaal worden vastgelegd, ingezien en gedeeld. De rapportagemogelijkheden bieden transparantie en zogeheten ‘proof of condition’ van de lading, waardoor (onnodige) schade en claims worden beperkt. "Deze oplossing heeft zichzelf al bewezen”, stelt Bastiaan van der Knaap van het Rotterdam Port Fund. "In de logistieke keten wordt het gebruik van softwaretechnologie en digitale oplossingen meer en meer geaccepteerd. Wij zien een grote en strategische kans om de door CargoSnap geboden oplossing verder te laten groeien." 

Groeiplan CargoSnap

"Het digitaal en online beschikbaar hebben van een 'proof of condition' is een nieuwe trend in de toeleveringsketen”, zegt CargoSnap-oprichter Marcel Merkx. "De deelname door het Rotterdam Port Fund markeert het moment dat wij van een start-up naar een scale-up gaan.” De investering van het Rotterdam Port Fund stelt het Utrechtse bedrijf in staat het verdere groeiplan te realiseren. Het bedrijf wil zijn positie in Europa, en Noord- en Zuid-Amerika verder uitbouwen.