Door de uitbreiding wordt ‘Wijchen' een van de grootste GLS-depots van Nederland. De regio rond Nijmegen is van hieruit goed bereikbaar. Vanwege de nabijheid van de Duitse grens en de goede verbindingen vormt het depot in het netwerk van GLS bovendien een belangrijke schakel tussen de Randstad en het Ruhrgebied.

GLS Netherlands ziet toename pakketten

De fundering is al gereed. Tussen nu en het vierde kwartaal van 2020 verrijzen hier twee nieuwe distributiehallen, waarmee het overslagoppervlak toeneemt met circa 3.200 m2 tot in totaal 6.000 m2. Zodra de nieuwe sorteerinstallatie in bedrijf is, kan het depot dubbel zoveel pakketten afhandelen. Voor sneller en veilig laden en lossen zijn straks honderd deuren beschikbaar.

“Met deze uitbreiding spelen we ook in Wijchen in op een groeiend aantal pakketten, nadat we dit jaar ook al een groter, duurzaam depot in Amsterdam hebben geopend”, aldus Milo Kars, managing director GLS Netherlands. “Daardoor kunnen we de groei als gevolg van het stijgende aantal onlinebestellingen optimaal begeleiden en onze klanten hoge kwaliteit blijven bieden.”

Emissievrij

Met de vernieuwing van het depot zet GLS Netherlands ook een volgende stap op weg naar duurzaamheid. Op het dak worden zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee de sorteerinstallatie emissievrij kan worden geëxploiteerd. Dankzij een warmtepomp als primaire warmtebron wordt ook het grondstofverbruik en het effect op het milieu omlaag gebracht. En net als in alle nieuwere GLS-depots in Nederland wordt ook de distributieruimte in Wijchen voorzien van ledverlichting die automatisch aanspringt.

Door de geplande capaciteitsuitbreiding kan het depot bovendien meer pakketten verwerken, waardoor het aantal lijndiensten, en daarmee ook de uitstoot, afneemt.
uitbreiding depot GLS Netherlands