JongTLN Award-winnaar Marieke Snoek geflankeerd door minister Cora van Nieuwenhuizen (IenW, links) en TLN-voorzitter Elisabeth Post.

Marieke Snoek werd in 2008 fietskoerier bij Cycloon, in plaats van psychomotorisch therapeut, waar ze voor had gestudeerd. In 2012 werd Snoek directeur en mede-eigenaar. ‘In vijf jaar ging Marieke van fietszadel naar directeursstoel’, zegt de jury in het juryrapport.

De groei van Cycloon

De jury is vol lof over de kwaliteiten van Snoek en de groei die Cycloon heeft doorgemaakt: 'Marieke laat zien dat sociale, duurzame waarden en ondernemen samen kunnen gaan. Marieke heeft Cycloon opgebouwd van dertig medewerkers en drie vestigingen naar, samen met de partners in Fietskoeriers.nl, negenhonderd medewerkers en 31 vestigingen.’

Fietskoeriers.nl

Snoek is bovendien initiatiefnemer van Fietskoeriers.nl, een samenwerkingsverband met andere fietskoeriersbedrijven, een landelijk dekkend netwerk dat slimme en schone bezorging aanbiedt. Fietskoeriers.nl is inmiddels actief in 33 steden in Nederland.

De JongTLN Award is bedoeld voor talenten die zich durven te onderscheiden en verder durven te kijken dan anderen. Snoek werd verkozen uit drie genomineerden, door een jury onder leiding van Walther Ploos van Amstel, lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam. Met het winnen van de JongTLN Award volgt Snoek Marco Post van Post-Kogeko op, die de award in 2018 in ontvangst mocht nemen.

Andere genomineerden

Voor de JongTLN Award waren ook twee andere genomineerden. Dat zijn Peter Schoenmaker, directeur bij Albert van de Scheur, de hijs- en transportspecialist en Daan Meboer, oprichter van de start-up Uturn.

In onderstaand filmpje legt Marieke Snoek uit wie ze is en wat ze doet met Cycloon: