Het Zwolse lng-station was ooit het allereerste – en daarmee oudste – openbare lng-station van Nederland. Het nu nieuwste lng-station is 24/7 toegankelijk, voorzien van twee lng-pompen met daarbij drie opstelplaatsen voor trucks rijdend op lng. De lng-pompen beschikken over een optie voor extra koud lng, speciaal voor Volvo-trucks. 

Blij met het lng-station

Daarnaast beschikt de digitale pompdisplay over tankinstructies in elf verschillende talen, om zo ook de internationale transporteurs die van dit station gebruikmaken van de juiste instructies te kunnen voorzien. Om zoveel mogelijk transporteurs te kunnen bedienen, worden er meerdere lng-tankkaarten geaccepteerd, zoals EuroTrafic (Total), AS24, DCB Energy, DKV en Romac.

“We zijn erg blij met het vernieuwde station”, zegt Jan Spijkers, eigenaar van Jaks Trucking. "Regelmatig stonden wij in verband met toenemende drukte in de rij om te kunnen tanken. Nu kunnen we mooi tegelijkertijd terecht, zelfs tijdens het lossen van nieuw lng. Goed werk!”

Vernieuwd station van groot belang

Steeds meer transporteurs maken de overstap naar lng vanwege milieu alsook financiële voordelen, zoals de lng-stimuleringsregeling die begin dit jaar van kracht werd. Het lng-station in Zwolle is het enige in Overijssel en daarmee volgens PitPoint.LNG voor steeds meer transporteurs logistiek gezien een belangrijk station. Door de grotere opslagtank en een extra pomp hoeven de chauffeurs nu niet meer op elkaar te wachten, maar kunnen ze tegelijkertijd terecht. Snelheid en betrouwbaarheid van een lng-tankstation is cruciaal en voor veel transporteurs zelfs doorslaggevend in de beslissing om voor lng te kiezen, aldus PitPoint.LNG.

“We zijn heel blij dat we – ondanks de coronacrisis – dit station volgens planning operationeel hebben gekregen”, aldus Joost de Ruijter, sales & business development manager bij PitPoint.LNG. "Onze klanten hebben daarbij een grote bijdrage geleverd, door samen met ons het station te testen voor verdere optimalisatie.”
vrachtwagen lng-station

Over PitPoint.LNG

PitPoint.LNG is een joint venture van Total Gas Mobility en SHV Energy en richt zich op de realisatie en exploitatie van lng-infrastructuur voor de automotive en maritieme sector. Momenteel beschikt PitPoint.LNG over vier lng-stations voor zwaar wegtransport in Nederland te Zwolle, Den Hoorn, Roosendaal en Venlo en één in België, namelijk in Rekkem. Daarnaast werkt PitPoint.LNG aan de ontwikkeling van nieuwe lng-tankstations voor trucks en schepen in Nederland, België en Duitsland.