De Renault EZ-Flex is een compact en wendbaar voertuig dat zich eenvoudig door druk stadsverkeer laat manoeuvreren. Het is heel compact met een lengte van 3,86 meter, breedte van 1,65 meter, hoogte van 1,88 meter. Hij beschikt over een laadvolume van 3 m3 en een draaicirkel van 4,5 meter. De volledig elektrisch aangedreven EZ-Flex heeft een actieradius van 100 km, waarmee die ruimschoots voldoet aan de behoeften van stedelijke distributie, waarbij gemiddeld 50 km per dag gereden wordt.

Test met de EZ-Flex

Renault EZ-FlexTwaalf exemplaren van de Renault EZ-Flex worden vanaf nu uitgeleend aan diverse bedrijven en gemeenten in Europa. De testvoertuigen zijn voorzien van sensoren om het gebruik goed in kaart te brengen. De gebruikers kunnen feedback geven op de verzamelde informatie. Er worden ook verschillende soorten gegevens verzameld, zoals locatie, kilometerstand, bereik, het gebruik van de laadopeningen, snelheid en het aantal stops. Deze gegevens worden vervolgens via het connected voertuigsysteem gedeeld, in realtime of eenmaal per dag, om het daadwerkelijke gebruik te analyseren.

Renault-experiment duurt twee jaar

De gegenereerde data, aangevuld met de feedback van de gebruikers, stelt Renault in staat om voertuigen te ontwerpen die nog beter inspelen op de ontwikkelingen van stedelijke logistiek. Het experiment zal naar verwachting twee jaar duren.