Smartlog Maasvlakte komt op het Distripark op de Maasvlakte en wordt gefaseerd vanaf het vierde kwartaal  2021 opgeleverd. Volgens beide partijen is het de grootste logistieke ontwikkeling in Nederland.

Huurders Smartlog Maasvlakte

Odin Warehousing & Logistics, een Nederlandse logistieke dienstverlener gespecialiseerd in goederen uit het Verre Oosten, wordt de huurder voor het grootste deel van het districtscentrum. Dit bedrijf zal na oplevering ruim 135.000 m², dc 1 tot en met 6, in gebruik nemen. De Zwaluw Logistiek, specialist in distributie, opslag en overslag, zal de ruim 24.000 m² van dc 7 in gebruik gaan nemen. De overige vierkante meters, dc 8 tot en met 10, zijn  nog beschikbaar voor de verhuur. De bouw begint in februari 2021, waarbij de afzonderlijke ruimtes vanaf het vierde kwartaal van 2021 gefaseerd worden opgeleverd. De daken van het project zullen voorzien worden van circa 170.000 m² zonnepanelen, die de gebouwen van duurzame energie zullen voorzien.

Haven Rotterdam

Het terrein is volgens Goldbeck – een Duits bouwbedrijf dat sinds 2017 ook vanuit Arnhem actief is in de Benelux – het laatste dat beschikbaar is voor grootschalige ontwikkeling in de haven van Rotterdam. Het ligt volgens de ontwikkelaars direct aan belangrijke spoor-, weg- en waterverbindingen.

Ontwikkeling van smartlogs

Als ontwikkelende investeerder is DHG al lange tijd actief in Nederland met de focus op de Rotterdamse haven. Het bedrijf zet zich al enkele jaren volledig in voor de ontwikkeling van smartlogs, nieuw high-end logistiek vastgoed.