Deze vertegenwoordiging is in handen van Daan Buscop, sales executive van onder meer Netcap International.

Wingliner maakt maatwerk

Wingliner produceert geautomatiseerde zijwandsystemen voor bedrijfswagens en trailers. Met een ervaring van ruim twintig jaar worden wereldwijd maatwerkpakketten gemaakt. De afgelopen jaren is de afzet van Wingliner aanzienlijk gegroeid.

Volledige vrije zijkant

Met een zijwandsysteem van Wingliner gaat na een druk op de knop de zijwand van truck of trailer binnen enkele seconden volledig open en vouwt zich op het dak. Hierdoor ontstaat een volledig vrije zijkant aan één of beide kanten, wat het lossen en laden vereenvoudigt. Er zijn diverse types leverbaar; afhankelijk van de gewenste specificaties wordt de beste transportoplossing geboden. 

In gebruik

Ondanks het feit dat Wingliner nog geen officiële vertegenwoordiging had in Nederland, zijn er diverse Nederlandse vervoerders die de Wingliner-zijwanden al in gebruik hebben. Vink Kunststoffen bijvoorbeeld, gevestigd in Didam, maakt al elf jaar naar volle tevredenheid gebruik van het Wingliner-systeem. Hans Dooper, manager Supply Chain & Facility bij Vink Kunststoffen, omschrijft het product als een gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk systeem. “De bediening voor de chauffeur is erg makkelijk; met een druk op de knop gaat de zijwand open. Omdat het een compact systeem is, met weinig draaiende delen, is er weinig dat kapot kan gaan en is het onderhoudsarm. We hebben in totaal negen systemen en zouden zo weer voor Wingliner kiezen.”

Gemak en snelheid

Kozijnen- en deurenproducent Profel Groep heeft al veertien jaar verschillende Wingliners in gebruik. Fleet & Facility-verantwoordelijke Bart Van Samang noemt als voornaamste voordelen van de Wingliner het gemak en de snelheid waarmee het systeem te openen is. “In 35 tot 40 seconden is de vrachtwagen volledig geopend en heeft de chauffeur toegang tot het geladen product. Er zijn bijna geen ander systemen die dit kunnen. De vaste wand zorgt ervoor dat het geheel er mooi en strak uitziet, hetgeen ten goede komt aan de uitstraling van het bedrijf.” 

Een ander belangrijk voordeel dat Van Samang noemt is het feit dat de wanden in elke gewenste maat kunnen worden gemaakt waardoor elk type voertuig ermee kan worden uitgerust. “We ervaren dagelijks de voordelen van een vaste wand, ondanks het feit dat we producten met lange lengtes transporteren. De laadvloer komt volledig vrij waardoor we gewoon via de zijkant kunnen laden en lossen.”