De SAES-veiling van Troostwijk Veilingen maakt het ondernemers mogelijk overtollig materieel (door fusie, overname, stilstand of gewijzigde bedrijfsvoering) snel te kunnen verkopen, zonder tijdrovende inspanningen. De verkoper heeft na verkoop de zekerheid dat er voor het verkochte betaald is voordat het materieel op transport wordt gesteld. Iets dat bij zelf assets internationaal verkopen nog wel eens een probleem is. Troostwijk levert pas uit na ontvangst van de gelden. Na verkoop via de veiling worden de voertuigen op het terrein van Auction Logistics in Dongen verzameld. Hier kunnen kopers de voertuigen ophalen en ter plaatse over laten schrijven.
Via de veiling wordt op transparante wijze voor elke kavel de optimale, marktconforme opbrengst gerealiseerd. Troostwijk Veilingen hanteert voor de kopers een opslag die ruim de helft lager is dan bij de reguliere industriële veilingen. Voor verkopers hanteert Troostwijk een staffel fee vanaf € 25,- per kavel. Deelname is zeer laagdrempelig. De verkoper meldt het te veilen materieel aan op een speciale website waarna medewerkers van Troostwijk contact opnemen. De te veilen kavels worden door hen gefotografeerd, zorgvuldig omschreven en op de veilingsite geplaatst. Aanmelden voor een veiling kan tot uiterlijk tien dagen voor de startdatum van de online veiling. De sluiting valt altijd in de laatste week van de maand.

Troostwijk Veilingen komt met brede aanbodmix

Troostwijk streeft ernaar om elke veiling circa tweehonderd kavels aan te bieden. Volgens Mattijs Kuiper, accountmanager Transport & Logistiek Zuid-Nederland bij de onderneming, is dat een goed aantal om een brede aanbodmix te maken: “Als je een mooi, gemêleerd aanbod hebt trek je meer kopers. Voor elke veiling starten we een marketingcampagne waarbij we door middel van banners, gerichte mailings en Google Ads de potentiële kopers op de te veilen items wijzen. We hebben veel kopers die zich bij ons hebben aangemeld en aangegeven hebben waar ze naar op zoek zijn. Die benaderen we als eersten als we een relevant item voor ze hebben. We merken dat er in heel Europa een toenemende vraag is naar gebruikt logistiek- en transportmaterieel. Er is veel vraag en aanbod en, Iets wat je misschien niet zou verwachten, de opbrengsten zien we ook stijgen. Dus als je nu een of enkele stuks equipment hebt staan, meldt ze dan bij ons aan.”
De SAES-veiling is destijds door Troostwijk Veilingen ontwikkeld voor de agrarische sector en heeft de afgelopen twee jaar aangetoond zeer succesvol te zijn. Materieel dat overtollig is kan op deze wijze internationaal worden aangeboden. Er is vooral veel vraag uit Bulgarije, Spanje en Roemenië naar gebruikt transport en logistiek materieel. Ook heftrucks vanaf 8 ton zijn zeer gewild. Troostwijk Veilingen beantwoordt met het organiseren van deze maandelijkse veilingen vragen uit de markt. Om de te verwachten toeloop van opdrachtgevers in goede banen te leiden is naast Mattijs Kuiper een nieuwe accountmanager voor de regio Noord-Nederland aangesteld: Justin Bilthof.